Γιατί έχει περισσότερη κίνηση στο δεύτερο lockdown

Κατά 37,5% αυξημένη η κυκλοφορία στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, δείχνουν τα στοιχεία της Περιφέρειας

  • -
  • -

Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα στους δρόμους της Αθήνας κατά την περίοδο του δεύτερου lockdown για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού, σε σχέση με την προηγούμενη καραντίνα, την περασμένη άνοιξη. Η αυξημένη κίνηση επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα το  Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown η κυκλοφορία καταγράφει αύξηση 37,5% σε σχέση με αυτήν του πρώτου lockdown. Επίσης, στο τωρινό lockdown η μείωση στην κυκλοφορία συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 μειώθηκε μόλις κατά 15,4%.

Σε αντίστοιχη σύγκριση, στην καραντίνα του Μαρτίου, η κυκλοφορία στην Αττική ήταν 49,5% χαμηλότερη από αυτήν του Μαρτίου του 2019.

Από τα στοιχεία φαίνεται ότι οι τέσσερις πιο επιβαρυμένες κυκλοφοριακά οδικές αρτηρίες είναι η Λ. Κηφισού η οποία έχει τον μεγαλύτερο ημερήσιο φόρτο, η Λ. Ποσειδώνος, η Βασιλίσσης Σοφίας και η Λ. Κηφισίας.

Γιατί όμως υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση στους δρόμους;

Μία σειρά από παράγοντες έχουν συμβάλλει σε αυτό το φαινόμενο. Καταρχάς, το δεύτερο lockdown είναι πιο χαλαρό από το πρώτο. Περισσότεροι κλάδοι της οικονομίας είναι ανοικτοί, όπως τα καταστήματα λιανικής τα οποία λειτουργούν με τη μέθοδο του click away.

Με το σύστημα ταχυδρομικών παραδόσεων να έχει καταρρεύσει, είναι φυσιολογικό ο κόσμος να προσπαθεί να αγοράσει αντικείμενα για ιδία χρήση αλλά και δώρα για τις γιορτές με φυσική παρουσία.

Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε το ότι αρκετοί δεν εμπιστεύονται τα δημόσια μέσα μεταφοράς εν μέσω πανδημίας και επιλέγουν να μετακινηθούν με το ιδιωτικό τους όχημα.

Δείτε ακόμη: Επισκεφθήκαμε το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...