Αλλάζουν όλα στη Λεωφόρο Κηφισού – Δείτε τι σχεδιάζει η Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι θα επενδυθούν περισσότερα από 160 εκατ. ευρώ στην οδική ασφάλεια! Έρχονται μεγάλες αλλαγές σε κεντρικές λεωφόρους και υποδομές.

  • -
  • -

Η οδική ασφάλεια βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Αττικής. Η περιφέρεια ετοιμάζεται να επενδύσει 164 εκατ. ευρώ στην οδική ασφάλεια προκειμένου να βελτιώσει τις υποδομές, να αναπτύξει νέες ψηφιακές καινοτομίες και φυσικά, να μειώσει όσο το δυνατόν πιο πολύ τα τροχαία ατυχήματα.

Ήδη, από το 2019 το νέο υπερσύγχρονο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας, βοήθησε σημαντικά στην βελτίωση και συντήρηση των κεντρικών οδικών αξόνων της Αττικής, υπήρξαν και πολλές ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους, νέες «έξυπνες» διαγραμμίσεις, φώτα χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης LED, καινούριες ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων και γενικότερα παρεμβάσεις με στόχο και σκοπό τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Τι αλλαγές περιμένουμε

Βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι η συντήρηση των οδοστρωμάτων, η οποία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί, λαμβάνοντας υπόψιν το βαθμό φθοράς αλλά και τον αριθμό των διελεύσεων κάθε οδικού άξονα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, προτεραιότητα θα έχουν οι κεντρικές «αρτηρίες» της Αττικής, όπως η Λ. Μεσογείων, η Πειραιώς, η Λ. Αλεξάνδρας και η Λ. Κατεχάκη. Άμεσα βέβαια θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση στο υπόλοιπο 50% του Κηφισού που εκκρεμεί, καθώς πρόκειται για τον κεντρικότερο οδικό άξονα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής που διέρχονται καθημερινά περισσότερα από 180.000 οχήματα.

Συγκεκριμένα, στην Λ.Κηφισού ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στην αντικατάσταση του κεντρικού στηθαίου ασφαλείας, το οποίο έχει αποδειχτεί εκ του αποτελέσματος πολλές φορές υπαίτιο για τροχαία δυστυχήματα. Τα νέα στηθαία που θα εγκατασταθούν, θα διαθέτουν υλικά που θα απορροφούν μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας από ενδεχόμενη πρόσκρουση των οχημάτων σε αυτά.

Δείτε ακόμα: Τι είναι το φαινόμενο του «μπουκαλιού»

Επίσης, στην Λ. Κηφισού, θα υλοποιηθεί άμεσα η μελέτη επαναδιαγράμμισης του οδικού άξονα, προκειμένου να διαθέτει σταθερά τρεις λωρίδες κυκλοφορίας σε όλο του το μήκος, θα διορθωθούν οι κατασκευαστικές αστοχίες που δημιουργούν το φαινόμενο του «μπουκαλιού» τη στένωση δηλαδή του δρόμου στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο, ενώ θα επικαιροποιηθούν και τα προγράμματα λειτουργίας φωτεινής σηματοδότησης στις κεντρικές λεωφόρους, σύμφωνα με τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...