Αθήνα: Βενζινάδικο έκλεβε τους οδηγούς στην αντλία – Δες πώς

Η παραβατικότητα στην αγορά καυσίμων δυστυχώς συνεχίζεται. Πρόσφατα, οι ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής έπιασαν στη «φάκα» πρατηριούχο να κλέβει.

  • -
  • -

Ανυποψίαστοι πολίτες, επιχειρήσεις του κλάδου και εθνική οικονομία, πλήττονται από την αυξανόμενη παραβατικότητα στον χώρο των καυσίμων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, την περσινή χρονιά καταγράφηκε ρεκόρ παραβάσεων, με τις πειραγμένες αντλίες, τη χρήση διαλυτών και το λαθρεμπόριο να ανθίζουν.

Η κατάσχεση προϊόντων νοθείας και λαθρεμπορίου ανήλθε στους 621 τόνους, την στιγμή που οι διαλύτες προκαλούν σοβαρά προβλήματα στα οχήματα και οι πειραγμένες αντλίες ζημιώνουν τους καταναλωτές.

antlia

Οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί, αλλά το θέμα έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις, που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν. Φυσικά, σε αυτό φταίει και το κράτος που είτε υπολειτουργεί, είτε στερείται άρτιου θεσμικού πλαισίου.

Μέσα στο κέντρο της Αθήνας έκελεψε τους οδηγούς

Πρόσφατα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, εντόπισαν μεγάλη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας να κάνει ελλειμματικές παραδόσεις, δηλαδή να έχει πειραγμένη αντλία. Στον αιφνίδιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, εντοπίστηκε μια από τις αντλίες να λειτουργεί παράνομα. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Νοθευμένο καύσιμο: Πώς το εντοπίζω, τι πρέπει να κάνω;

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Περιφέρεια: «Με την αρ. πρωτ.  321/19-1-2024 απόφασης της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, επεβλήθη  πρόστιμο 10.000 € στην επιχείρηση «****-****» , διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε εκτέλεση της αρ. 11930 Εντολής Ελέγχου στο πρατήριο υγρών καυσίμων, που βρίσκετε στην οδό ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ ΑΘΗΝΑ, με Α.Φ.Μ. *********-ΔΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ , διαπιστώθηκε ελλιπής μέτρηση -0,6% στην αντλία 2 – ακροφύσιο 3 της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων. Αυτό αποτελεί παράβαση του Ν. 4177/13  άρθρο 20 παρ. 3Α  όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 83 του Ν. 4413/16 και ισχύει».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...