Ελλάδα: 300.000 αυτοκίνητα τον μήνα σε νέο δρόμο – Δείτε ποιος είναι

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι καινούριος, έχει μήκος 136 km και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, θα τον χρησιμοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί κάθε μήνα.

  • -
  • -

Το τμήμα Λαμία-Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας δόθηκε στην κυκλοφορία, με τους οδηγούς να έχουν στη διάθεσή τους έναν σύγχρονο και απόλυτα ασφαλή δρόμο, που μειώνει σημαντικά τις αποστάσεις.

Το νέο τμήμα του Ε65 έχει συνολικό μήκος 136 km, με τους οδηγούς να εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τη δυτική πλευρά της Λαμίας, να περνούν από Λιανοκλάδι, Καρπενήσι και Δομοκό και να συνεχίζουν προς τις πόλεις της Καρδίτσας και των Τρικάλων πριν καταλήξουν στην Καλαμπάκα.  

e65

Ο δρόμος έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης σε κάθε ρεύμα, με τις διαδρομές για Αθήνα-Καρπενήσι να πραγματοποιούνται με συντηρητική οδήγηση σε περίπου 3 ώρες, για Αθήνα-Τρίκαλα σε λιγότερο από 3 ώρες και για Αθήνα–Καρδίτσα σε 2:30 ώρες.

10.000 οχήματα την ημέρα

Με βάση τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Οδού, της εταιρείας που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, σε καθημερινή βάση, στο τμήμα Λαμία-Καλαμπάκα θα εισέρχονται κατά μέσο όρο γύρω στα 10.000 οχήματα. Τον μήνα δηλαδή, οι διελεύσεις θα κυμαίνονται περί τα 300.000 οχήματα.

e65

Δείτε ακόμη: Τα νέα διόδια του Ε65 - Φτάνουν τα 8,20 ευρώ

Τις ημέρες του Πάσχα αναμένεται αυξημένη κίνηση σε προορισμούς προς Τρίκαλα, Καρδίτσα,  Καλαμπάκα, Μετέωρα και τις γύρω περιοχές, καθώς οι οδηγοί έχουν πλέον στη διάθεσή τους έναν οδικό άξονα κατασκευασμένο σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές, που κάνει τα ταξίδια πιο σύντομα, άνετα και κυρίως ασφαλή.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...