Ηλεκτρικά πατίνια: Άδεια κυκλοφορίας ανάλογα με την ταχύτητά τους

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επεξεργάζεται το νομοθετικό πλαίσιο που θα καθορίζει τη χρήση τους

  • -
  • -

Μετά από αρκετά περιστατικά συμμετοχής ηλεκτρικών πατινιών σε τροχαία ατυχήματα ή ακόμη και πρόκλησής τους από αυτά, η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για να μπουν κανόνες στην αγορά και τη χρήση τους στις πόλεις. Πριν από λίγους μήνες, από το βήμα της Βουλής, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, γνωστοποίησε ότι στο υπουργείο έχει συσταθεί αρμόδια επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται σχετική νομοθετική παρέμβαση. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρουν ότι ο διαχωρισμός των πατινιών θα γίνεται με βάση την ταχύτητα που θα είναι ικανά να αναπτύξουν. Έτσι, όσα πατίνια θα μπορούν να κινούνται έως 6 km/h θα λογίζονται ως πεζοί και θα μπορούν π.χ. να κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια. Τα ηλεκτρικά πατίνια με ταχύτητα έως 25 km/h θα λογίζονται ως ποδήλατα και επομένως θα πρέπει να κινούνται στους δρόμους, όπως τα ποδήλατα και όχι π.χ. σε λεωφόρους όπου η επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι άνω των 50 km/h.

Τα ταχύτερα πατίνια (με τελική ταχύτητα άνω των 25 km/h) θα υπόκεινται σε αυστηρότερο πλαίσιο, το οποίο θα αφορά την προσαρμογή τους στο όριο ταχύτητας, διαφορετικά, ενδέχεται, να μην έχουν δυνατότητα κυκλοφορίας στους δρόμους με τόσο υψηλή ταχύτητα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ GOCAR ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...