Για 19η συνεχή εβδομάδα χωρίς εξετάσεις οδήγησης

Άγνωστο πότε θα τελειώσει η αποχή των εξεταστών υποψηφίων οδηγών

  • -
  • -

Εν αναμονή της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών βρίσκονται οι εξεταστές αλλά και οι εκπαιδευτές. Οι πρώτοι απέχουν εδώ και 19 εβδομάδες, με αποτέλεσμα περίπου 70.000 υποψήφιοι νέοι οδηγοί να περιμένουν πότε θα εξεταστούν προκειμένου να αποκτήσουν το δίπλωμά τους. Σε αυτόν τον αριθμό προστίθενται άλλοι 20.000 ηλικιωμένοι (άνω των 74 ετών), οι οποίοι θα κληθούν επίσης να περάσουν από εξετάσεις για να ανανεώσουν το δίπλωμά τους.

Περιμένοντας λοιπόν την έναρξη της διαβούλευσης του νομοσχεδίου στη Βουλή (αναμένεται να γίνει προς τα τέλη της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης), η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), στην οποία υπάγονται οι εξεταστές υποψηφίων οδηγών, τηρεί στάση αναμονής.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΩ ΤΩΝ 74 ΕΤΩΝ

Οι εξεταστές απέχουν από τον περασμένο Οκτώβριο, ζητώντας τα δεδουλευμένα υπερωριακής απασχόλησης το διάστημα Μάιος-Σεπτέμβριος 2018, ενώ παράλληλα αντιδρούν στο να γίνονται οι εξετάσεις εντός ωραρίου. Αντιτίθενται και στο νέο σύστημα διεξαγωγής εξετάσεων, στο οποίο ο υποψήφιος οδηγός θα είναι μόνος του μέσα στο αυτοκίνητο και ο εξεταστής θα παρακολουθεί μέσω κάμερας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΩΝ

Πέρα από τους εξεταστές, αντιδρούν και οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών: «Το νομοσχέδιο δεν έχει ως κύρια ιδέα τη διαφάνεια των εξετάσεων, αλλά την εξόντωση των εκπαιδευτών", σχολίασε στο GOCAR ο κ. Διαμαντής Ηλιάδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...