Bike Intermodal: Το πιο μικρό σπαστό ποδήλατο του κόσμου

Ζυγίζει μόλις 7,5 κιλά και προαιρετικά με ηλεκτροκίνηση

  • -
  • -

Πρόκειται για τις πιο φιλόδοξες προτάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας καθώς είναι το πιο μικρών διαστάσεων σπαστό ποδήλατο του κόσμου, το οποίο μπορεί να διαθέτει και ηλεκτρική υποβοήθηση.

Επίσης είναι και από τα πιο ακριβά project καθώς η έρευνα κι εξέλιξή του έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το ποσό των 1,58 εκατομμυρών ευρώ στο πρόγραμμα Horizon 2020.

Ο ιταλός εμπνευστής του Alessandro Belli ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια την μελέτη του ποδηλάτου και η εταιρεία του Technologie Urbane κατέληξαν σε μια πολύ έξυπνη ιδέα σχεδίασης και υλοποίησης. Προκειμένου να ελαττώσουν τον όγκο του ποδηλάτου και να λύσουν τα προβλήματα αντοχής, χρησιμοποίησαν προτεταμένα ατσάλινα καλώδια τα οποία σε συνδυασμό με εξαρτήματα από αλουμίνιο και μαγνήσιο πετυχαίνουν την απαιτούμενη ακαμψία. Το συνολικό βάρος του ποδηλάτου είναι μόλις 6,5 κιλά και χωράει σε ένα κουτί διαστάσεων 50x40x15 εκατοστών, δηλαδή έχει όγκο μόλις 30 λίτρων, όσο ένας χαρτοφύλακας. Υπάρχει η μελλοντική σκέψη για χρήση νανοϋλικών όπως γραφένιο που θα ελαττώσουν το βάρος του σκελετού.

Το κόστος του ποδηλάτου θα φτάσει στα 800 ευρώ και η ηλεκτροκίνητη εκδοχή του αναμένεται να κυμανθεί κοντά στα 1300 ευρώ. Το ηλεκτρικό Bike θα χρησιμοποιεί μία πλήμνη pedelec με ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα που έχει σχεδιαστεί από την Maxon Motor (ανήκει στον όμιλο της Braun). Προς το παρόν το ποδήλατο αξιολογείται από την εταιρεία συγκριτικά με τα δέκα πιο δημοφιλή σπαστά ποδήλατα στην Ευρώπη, προκειμένου να προχωρήσει το πλάνο παραγωγής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...