Πώς μπορείς να κάνεις το ποδήλατό σου ηλεκτρικό σε δευτερόλεπτα [video]

Ονομάζεται Skarper και υπόσχεται ότι είναι μία σχεδόν μαγική συσκευή, αφού μπορεί να κάνει ηλεκτρικό το ποδήλατο που έχεις ήδη, γρήγορα και με ελάχιστη προσπάθεια.

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι μια κατηγορία οχημάτων μικροκινητικότητας που γνωρίζει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια. Αυτό γίνεται εύκολα ορατό τόσο στους δρόμους των πόλεων, όσο και στα στατιστικά του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, στο οποίο κατέχουν σημαντικό ποσοστό.

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι έχουν αγοράσει κάποιο ηλεκτρικό ποδήλατο και μάλλον πολλοί ακόμα σκέφτονται ή έχουν την πρόθεση να προχωρήσουν σε ανάλογη κίνηση. Για πολλούς αυτή η αγορά θα τους φέρει σε επαφή με το ποδήλατο για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, πιθανόν από την παιδική-εφηβική ηλικία. Ωστόσο, υπάρχει κι εκείνοι που έχουν ήδη κάποιο ποδήλατο και δεν θέλουν να το αλλάξουν.

2-skarper-ilektriko-podilato-kit

Τα δύσχρηστα κιτ μετατροπής ποδηλάτου σε ηλεκτρικό

Για την τελευταία κατηγορία ποδηλατών υπάρχουν τα κιτ μετατροπής. Πρόκειται για συσκευές οι οποίες υπόσχονται ότι με την  χρήση τους ακόμα κι ένα κανονικό-κλασικό ποδήλατο, μπορεί να μετατραπεί σε ηλεκτρικό. Το πρόβλημα αυτών των συσκευών είναι συνήθως στην πολυπλοκότητα, αφού κάθε φορά που είναι να τοποθετηθεί ή να αφαιρεθεί, πρέπει να αφαιρεθεί ο τροχός, πολλές φορές και η αλυσίδα.

Δείτε ακόμαΥπερβολική ταχύτητα με ηλεκτρικό πατίνι ή ποδήλατο - Τι πρόστιμο πληρώνεις;

Ταχύτατη τοποθέτηση και αφαίρεση από το ποδήλατο

Αυτό είναι το σημείο στο οποίο θέλει να διαφοροποιηθεί το Skarper, αφού μπορεί να τοποθετηθεί στο ποδήλατο και να αφαιρεθεί μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια.

Μόνο στην αρχή έχει κάποια διαδικασία καθώς πρέπει να αφαιρεθεί το δισκόφρενο που έχει ήδη το ποδήλατο και να μπει στη θέση του εκείνο του Skarper, ενώ πρέπει να τοποθετηθεί και η βάση πάνω στην οποία θα κουμπώνει. Αυτά τα δύο γίνονται μόνο μία φορά και ο σκοπός τους είναι να τοποθετείται και να αφαιρείται η συσκευή εύκολα.

3-skarper-ilektriko-podilato-kit

Βάρος και αυτονομία του Skarper

Για να δώσει ηλεκτρική υποβοήθηση το Skarper χρησιμοποιεί το δισκόφρενο που αναφέραμε νωρίτερα, ενώ εκτός από υποβοήθηση μπορεί να λειτουργήσει και ως φρένο. Το τελευταίο είναι χρήσιμο σε κατηφόρες ώστε να μην ανεβάζουν θερμοκρασία τα φρένα του ποδηλάτου, αλλά και για κάποιον που θέλει να αυξήσει την ένταση της άσκησής του.

Το βάρος του συνολικά είναι περίπου 3 κιλά και η μπαταρία του μπορεί να προσφέρει αυτονομία η οποία αγγίζει ακόμα και τα 60 km. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...