F1: Δεν βιάζεται ο ανταγωνισμός να αντιγράψει την Mercedes

Δεν είναι εύκολο να αντιγραφεί

  • -
  • -

Μεγάλη δημοσιότητα και ενδιαφέρον έχει τραβήξει το σύστημα W-Duct (ή F-Duct) της Mercedes. Αυτό είναι ένα όπλο για τα προκριματικά και δεν είναι μεγάλο πλεονέκτημα κατά την διάρκεια του αγώνα. Η Lotus διαμαρτυρήθηκε, αλλά μετά από ακροαματική διαδικασία η ένσταση απορρίφθηκε.

 

Και τώρα τι γίνεται; Θα αντιδράσουν οι ομάδες και θα προσπαθήσουν να αντιγράψουν την Mercedes GP; Όπως δηλώνουν οι βασικοί αντίπαλοι της Mercedes δεν θα βιαστούν να φέρουν κάτι τέτοιο. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Δεν μπορεί κάποιος να φέρει την αλλαγή και στην συνέχεια αυτή να δουλέψει χωρίς πρόβλημα. Πρέπει να ρυθμιστεί πολύ καλά και με την έλλειψη δοκιμών αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει τις Παρασκευές πριν από τους αγώνες.

 

Εάν δούμε τις τεχνικές λύσεις που έχουν έρθει τον τελευταίο καιρό η συγκεκριμένη λύση της Mercedes δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα σε τελικές ταχύτητες. Για να δούμε κάτι ενδιαφέρον που προκύπτει από τα προκριματικά. Συγκεκριμένα :

 

Στο 1ο σημείο χρονομέτρησης είχαμε σε ότι αφορά την τελική (σε χλμ/ώρα):

 

Rosberg

292.3

Hulkenberg

292.1

Schumacher

291.2

Di Resta

290.7

Perez

290.4

 

Στο 2ο σημείο μέτρησης

 

Rosberg

284.1

Schumacher

282.7

Di Resta

282.6

Kobayashi

281.3

Hulkenberg

281.3

 

Και στο 3ο σημείο

 

Rosberg

271.3

Hulkenberg

271.2

Perez

270.0

Schumacher

269.8

Hamilton

269.6

 

Από την άλλη στην μέγιστη τελική στο τέλος της μεγάλης ευθείας ο Schumacher και ο Rosberg βρίσκονται 8 χιλιόμετρα ανά ώρα τουλάχιστον πίσω από τον Kobayashi (322.4 χλμ/ώρα). Δεν είναι ότι μπορούν να πετύχουν μεγαλύτερες τελικές στις ευθείες, δεν είναι αυτός ο στόχος. Είναι το γεγονός ότι στα προκριματικά μπορούν να χρησιμοποιούν το DRS σε όποιο σημείο της πίστας θέλουν με αποτέλεσμα να κερδίζουν λίγο λίγο σε κάθε γύρο. Θα φτάνει αυτό όμως κάθε φορά; Αξίζει για τις άλλες ομάδες να μπαίνουν στον κόπο και στα έξοδα για να φτιάξουν κάτι αντίστοιχο; Υπάρχει κάποιο άλλο σύστημα που μπορεί να φέρει περισσότερα; Θα δούμε …

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...