Η πρώτη τιμή του νέου Volkswagen Golf GTI – Πόσο πωλείται στη Γερμανία;

Το λανσάρισμα του Volkswagen Golf GTI Mk 8.5 ξεκίνησε, με τη γερμανική εταιρεία να ανακοινώνει τις τιμές στην εγχώρια αγορά.

  • -
  • -

Η Volkswagen άνοιξε τα βιβλία παραγγελίας για το ανανεωμένο Golf GTI, ένα από τα κορυφαία σπορ hatchback της παγκόσμιας αγοράς. Το GTI Mk 8.5 ξεκινά την εμπορική του πορεία από την αγορά της Γερμανίας και σταδιακά θα λανσαριστεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

gti

Το αυτοκίνητο φέρει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, σε επίπεδο λογισμικού, infotainemt και τεχνολογιών. Σχεδιαστικά, οι αλλαγές περιορίζονται στο φωτιζόμενο λογότυπο της φίρμας εμπρός, τις νέες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και τα ανασχεδιασμένα πίσω φώτα.

gti

Στο εσωτερικό, το λογότυπο GTI αναγράφεται από το τιμόνι έως τα καθίσματα και τα πατάκια, τα πεντάλ αλουμινπίου είναι στάνταρ, όπως και το Digital Cockpit Pro με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2 ιντσών και την κεντρική οθόνη 12,9 ιντσών. Το σύστημα infotainment φέρει νέο λογισμικό, φωνητικό βοηθό IDA και λειτουργικό τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT. Επιπλέον, ορισμένες βελτιώσεις έχουν γίνει στα χειριστήρια για την πιο εύκολη χρήση των βασικών λειτουργιών, όπως του κλιματισμού.

0-100 σε 5,9 sec

Σε σχέση με το τωρινό Golf GTI, το ανανεωμένο είναι ισχυρότερο κατά 20 ίππους, φθάνοντας τους 265 ίππους και τα 370 Nm ροπής. Ο δίλιτρος turbo κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων με paddles πίσω από το τιμόνι. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 5,9 sec και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 km/h, με το γερμανικό hot hatch να είναι ταχύτερο στα ρεπρίζ και ακόμη πιο απολαυστικό στον δρόμο.

gti

Δείτε ακόμηΠοιο νέο SUV της Volkswagen έχει 204 ίππους και καίει 0,5 lt/100km;

Όσο για τις τιμές του, το ανανεωμένο Volkswagen Golf GTI πωλείται στη Γερμανία έναντι 44.505 ευρώ, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει πληθώρα συστημάτων άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...