Νέα Mercedes CLA 45 AMG

360 ίπποι και τετρακίνηση

  • -
  • -

Η CLA φωνάζει παρών και στη Νέα Υόρκη με την πικάντικη έκδοση της AMG. Είδαμε στη Γενεύη την  A 45 AMG, οπότε η αντίστοιχη CLA αποτελεί μια μάλλον φυσιολογική εξέλιξη.

 Σημείο κλειδί και για την CLA 45 AMG είναι ο τετρακύλινδρος κινητήρας turbo των 2,0 λίτρων, με απόδοση 360 ίππων και 450 Nm ροπής. Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση, μεταφέρει μέχρι και 50% της ροπής στον πίσω άξονα. Οι επιδόσεις που ανακοινώνουν οι Γερμανοί, είναι εξαιρετικές με 0-100 km/h σε 4,6’’ και τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Το αυτόματο κιβώτιο διπλόδισκου συμπλέκτη AMG Speed Shift DCT με 7 σχέσεις με τρία προγράμματα λειτουργίας, το εξελιγμένο ESP με διάφορα στάδια απενεργοποίησης και η ύπαρξη Launch Control (Race Start), συμπληρώνουν το εκρηκτικό πακέτο. Η Mercedes εντυπωσιάζει και με την μέση κατανάλωση, αφού στα τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρει μόλις 6,9 lt/100km (161 gr/km CO2) για το μικτό κύκλο, με τον κινητήρα να ικανοποιεί τις προδιαγραφές Euro6.

Πινελιές στην εμφάνιση, όπως τα αεροδυναμικά βοηθήματα, η εμπρός μάσκα, οι εντυπωσιακές απολήξεις εξατμίσεων και τροχοί 18 ιντσών δίνουν το στίγμα της έκδοσης AMG. Τα φρένα έχουν διαστάσεις 350 mm εμπρός και 330 mm πίσω και επισφραγίζουν το μοναδικό χαρακτήρα της έκδοσης. Στο εσωτερικό τα σπορ καθίσματα, οι carbon look λεπτομέρειες και η σπορ διακόσμηση, δίνουν το ανάλογο σπορ ύφος.

Η τιμή της στη Γερμανία υπολογίζεται ελαφρώς κάτω από τα 60.000 ευρώ.

Διάβασε την πρώτη οδήγηση της νέας Mercedes CLA

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...