Πώς έβγαλε 125.000 δολάρια καταγγέλλοντας άλλους οδηγούς!

Ήξερες ότι κάποιος μπορεί να βγάλει μια περιουσία απλά και μόνο καταγγέλλοντας τους συμπολίτες του;

  • -
  • -

Πάνω από 125.000 δολάρια έχει βγάλει ένας κάτοικος της Νέας Υόρκης χωρίς να χρειαστεί να δουλέψει ούτε ώρα. Το μόνο που κάνει είναι να βολτάρει στην πόλη και να βγάζει video.

Η Νέα Υόρκη έχει ένα πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ρύπανσης του αέρα. Από το 2019 έχει απαγορευτεί στα επαγγελματικά οχήματα να τα αφήνουν οι οδηγοί τους να λειτουργούν στο ρελαντί. Μάλιστα, η επιβολή του κανονισμού έχει περάσει στα χέρια του κοινού, καθώς ένας πολίτης μπορεί να καταγγείλει κάποιο επαγγελματικό όχημα το οποίο ο οδηγός του έχει αφήσει να λειτουργεί στο ρελαντί.

Καταγγελίες=λεφτά

Η διαδικασία είναι ότι ο πολίτης βγάζει video με ελάχιστη διάρκεια 3 λεπτών (1 λεπτού αν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε περιοχή κοντά σε σχολείο). Στη συνέχεια αυτό το video αποστέλλεται σε ειδική για αυτό το σκοπό υπηρεσία και όταν βεβαιωθεί το πρόστιμο, το 25% αποδίδεται στον άνθρωπο που τράβηξε το video. Το πρόστιμο για την εν λόγω παράβαση ξεκινά από τα 350 δολάρια, οπότε και η αμοιβή του πολίτη είναι κατ’ ελάχιστο 87,50 δολάρια.

Νέα Υόρκη

Με τη θέσπιση αυτού του συστήματος, δημιουργήθηκε μία ομάδα 60 ανθρώπων η οποία ονομάζεται “Idle Warriors” (μαχητές ενάντια στο ρελαντί). Τα μέλη της έχουν στόχο να καταγράψουν όσο περισσότερα παραβατικά περιστατικά μπορούν, αφ’ ενός για οικολογικούς λόγους και αφ’ ετέρου για το οικονομικό όφελος που υπάρχει.

Μια περιουσία

Ένας από αυτούς, ο Donald Blair, έχει καταφέρει να βγάλει μια περιουσία καθώς τα έσοδά του μόνο από τις καταγγελίες έχουν φτάσει τις 125.000 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι έχει καταγγείλει κατά μέσο όρο πάνω από 1.400 περιπτώσεις.

Δείτε ακόμα: "Έπιασαν" σπείρα που έκλεβε εξαρτήματα από smart

Σε μεγάλη απόσταση ακολουθεί ο δεύτερος, ο οποίος έχει συγκεντρώσει 40.000 δολάρια.

Μπορεί οι άνθρωποι που κάνουν τις καταγγελίες να αμείβονται κανονικά, όμως η Πολιτεία δυσκολεύεται να εισπράξει τα πρόστιμα που επιβάλλονται, με τις Amazon, UPS και FedEx να είναι πρωτοπόροι στις οφειλές, με 250.000 δολάρια, 70.000 δολάρια και 60.000 δολάρια, αντίστοιχα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει γενικότερα η φιλοσοφία οι πολίτες να αναφέρουν παραβατικές συμπεριφορές συμπολιτών τους, οπότε αυτή η προσπάθεια από τις αρχές της Νέας Υόρκης δεν είναι κάτι πρωτότυπο ή ξένο προς την κουλτούρα τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...