Mercedes A 45 AMG

Με 2λιτρο Turbo κινητήρα 360 ίππων και 450 Nm ροπής

  • -
  • -

Η Mercedes βάζει νέα δεδομένα στην γκάμα της A-Class με την πανίσχυρη έκδοση A 45 AMG που παρουσιάστηκε στη Γενεύη. H AMG βάζει χέρι και στην μικρή Α-Class δημιουργώντας μια σπορ έκδοση υψηλών επιδόσεων με την ονομασία Α 45 ΑΜG, συμβολίζοντας τα 45 χρόνια του τμήματος AMG.

Βασικό χαρτί της A 45 AMG είναι ο τετρακύλινδρος κινητήρας turbo των 2,0 λίτρων, με απόδοση 360 ίππων και 450 Nm ροπής. 180 ίπποι στο λίτρο είναι σίγουρα εντυπωσιακό νούμερο, για να διαχειριστεί ο εμπρός άξονας της A-Class, οπότε η επιλογή της τετρακίνησης κρίθηκε κατά βάση αναγκαία. Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση, μεταφέρει μέχρι και 50% της ροπής στον πίσω άξονα, ενδυναμώνοντας σημαντικά τα οδηγικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. 0-100 km/h σε 4,6’’ και τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 250 km/h αναδεικνύουν το ταλέντο εν κινήσει της A 45 AMG. Το αυτόματο κιβώτιο διπλόδισκου συμπλέκτη AMG Speed Shift DCT με 7 σχέσεις με τρία προγράμματα λειτουργίας, το εξελιγμένο ESP με διάφορα στάδια απενεργοποίησης και η ύπαρξη Launch Control (Race Start), συμπληρώνουν το εκρηκτικό πακέτο. Η Mercedes εντυπωσιάζει και με την μέση κατανάλωση που ανακοινώνει για την πληθωρική A 45 AMG, αφού στα τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρει μόλις 6,9 lt/100km για το μικτό κύκλο. 

Μικρές οπτικές διαφορές στο αμάξωμα, αισθητικά στοιχεία στη μάσκα,  εντυπωσιακές απολήξεις εξατμίσεων και τροχοί 18 ιντσών δίνουν το στίγμα της έκδοσης AMG. Στο εσωτερικό τα σπορ καθίσματα, οι carbon look λεπτομέρειες και η σπορ διακόσμηση, υπογραμμίζουν την ιδιαιτερότητα της έκδοσης.

AMG 45 Edition 1

Η πρώτη ειδική έκδοση της A 45 AMG διαθέτει ξεχωριστές αισθητικές λεπτομέρειες, βαμμένες κόκκινες δαγκάνες και τροχούς 19 ιντσών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...