Πρόστιμο για θόρυβο, σε νόμιμη εξάτμιση - Δείτε τι συνέβη!

Τα πρόστιμα για θόρυβο σε πειραγμένες εξατμίσεις είναι συνηθισμένα, όμως τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Τα πρόστιμα αρχίζουν να πέφτουν ακόμα και στις εργοστασιακές εξατμίσεις!

  • -
  • -

Πολλοί λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων θεωρούν τα πρόστιμα αναπόφευκτο κακό. Στη Νέα Υόρκη, όμως, τα πράγματα δυσκολεύουν. Καινούργιοι νόμοι για την ηχορύπανση, αρχικά στοχευμένοι σε παράνομες εξατμίσεις, χτυπούν πλέον και τα εργοστασιακά συστήματα εξαγωγής. Αυτό συνέβη και σ' έναν άτυχο ιδιοκτήτη μίας Porsche 911, που δέχτηκε πρόστιμο ύψους 800 δολαρίων.

Συγκεκριμένα, από το 2023 ο δήμος τοποθέτησε πανάκριβες κάμερες θορύβου σε όλη την πόλη, οι οποίες εντοπίζουν οχήματα που ξεπερνούν τα 85 decibel. Η εν λόγω Porsche 911 Carrera S του 2010, εφοδιασμένη με την εργοστασιακή της εξάτμιση, φαίνεται πως ξεπέρασε το όριο κατά 5,4 decibel για λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα. Παρά τη μικρή χρονική διάρκεια της παράβασης, ο οδηγός δεν γλίτωσε την τιμωρία.

porsche-911-carrera-s-coupe-2010-1

Πόσο πάνω από το όριο ήταν ο θόρυβος της Porsche;

Ο Jerry παραδέχτηκε ότι ξεπέρασε το όριο ταχύτητας, πηγαίνοντας με 56 km/h σε ζώνη που το όριο ήταν 40 km/h. Ωστόσο, αρνήθηκε ότι έχει βελτιώσει την Porsche του. Βίντεο του περιστατικού δείχνει πως απλά τράβηξε την προσοχή της κάμερας κατά την επιτάχυνση προς ένα φανάρι, καταγράφοντας 90,4 decibel, νούμερο που ήταν αρκετό για να δεχτεί πρόστιμο.

Δείτε ακόμα: Υπάρχει ηλεκτρικό Toyota με χειροκίνητο κιβώτιο και... θόρυβο!

Παρά τις διαμαρτυρίες του για την εργοστασιακή εξάτμιση και την πιθανή κακή βαθμονόμηση της κάμερας, ο Jerry χρωστάει ακόμη το πρόστιμο. Είναι δύσκολο να αρνηθεί την παράβαση, όμως δεν θα έπρεπε να υπάρχει εξαίρεση για ένα όχημα δεκαετίας, με εργοστασιακό σύστημα, που κυκλοφορούσε νόμιμα πριν δημιουργηθεί ο εν λόγω νόμος;

porsche-911-carrera-4s-cabriolet-esoteriko

Μάλιστα, αξίζει να σημειώσετε πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Πέρυσι στην Καλιφόρνια, ιδιοκτήτης ενός Hyundai Elantra N βρέθηκε ενώπιον δικαστηρίου για παρόμοια παράβαση παρά το γεγονός ότι εφοδιαζόταν με την εργοστασιακή εξάτμιση. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: σε περιοχές με αυστηρούς νόμους ηχορύπανσης, προσοχή ακόμα και με τις εργοστασιακές εξατμίσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...