Έρχεται πρόστιμο για τα ανασφάλιστα από 15/4

Ψηφίστηκε η τροπολογία και αρχίζει το …κυνήγι

  • -
  • -

Ήταν πρόθεση της κυβέρνησηςνα κυνηγήσει τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και πλέον με την ψήφιση της τροπολογίας θα αρχίσουν πέφτουν καμπάνες για όσα οχήματα φαίνονται από τις διασταυρώσεις των αρχείων να είναι σε κυκλοφορία και να μην έχουν σε ισχύ ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Από τις 15 Απριλίου όσα οχήματα φαίνονται στην κατοχή φορολογουμένων βάσει του αρχείου της εφορίας και δεν είναι ασφαλισμένα σύμφωνα με το αρχείο της ένωσης ασφαλιστικών εταιρειών θα έχουν κυρώσεις. Έτσι θα κληθούν να πληρώσουν 1.000 ευρώ οι ιδιοκτήτες λεωφορείων και φορτηγών δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ οι ιδιοκτήτες ΙΧ και 250 ευρώ οι κάτοχοι δίκυκλων.

Βέβαια το μόνιμο πρόβλημα στη χώρα είναι ότι ο Νόμος εφαρμόζεται «χοντροκομμένα» πλήττοντας όλους, ακόμη κι αυτούς που παρόλο που δεν έχουν καταθέσει πινακίδες, δεν κυκλοφορούν το όχημά τους. Οι πρώτοι που θα αναγκαστούν να καταθέσουν μαζικά πινακίδες είναι οι μάντρες αυτοκινήτων και όσοι κατέχουν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες οι οποίοι ουσιαστικά ασφαλίζουν τα οχήματα τους μόνο το διάστημα που τα χρησιμοποιούν. Την αδυναμία λοιπόν να συλληφθούν όσοι κυκλοφορούν με ανασφάλιστα οχήματα την πληρώνουν όλοι.
Βέβαια υπάρχει ένα μικρό θέμα με την τροπολογία που ψηφίστηκε καθώς θίγονται όλοι οι ανωτέρω καθώς δεν γίνεται επιμερισμός των τελών ανάλογα τους μήνες που κυκλοφορεί κάποιος, ενώ παράλληλα αναγκάζεται να παραδώσει τις πινακίδες προκειμένου να αποδείξει ότι δεν κυκλοφορεί ανασφάλιστος. Ήδη προαναγγέλλονται προσφυγές στα ανώτατα Δικαστήρια από τους θιγόμενους αναφορικά με την τροπολογία.

Το κράτος δεν ξέρουμε αν αποσκοπεί στην αύξηση των εσόδων του, καθώς πλέον τα αντανακλαστικά των πολιτών είναι αυξημένα και οι παραδώσεις πινακίδων θα είναι μαζικές, ή προσβλέπει με αυτό τον τρόπο στη διάσωση του Επικουρικού Κεφαλαίου το οποίο αδυνατεί εδώ και καιρό να πληρώσει τις ζημιές από τα ανασφάλιστα. Από την άλλη οι Ασφαλιστικές εταιρείες αναμένεται να δουν προσωρινά μία αύξηση του αριθμού των ασφαλιστηρίων συμβολαίων αλλά και πάλι θα δούμε μαζικές καταθέσεις πινακίδων από όσους είχαν ελπίδες ανάκαμψης και κράτησαν σε κυκλοφορία το ΙΧ τους το 2013.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...