Ιστορική ημέρα για τη Skoda στο WRC 2

Το εργοστασιακό δίδυμο της ŠKODA Esapekka Lappi/Janne Ferm κατέκτησε τον τίτλο οδηγών και συνοδηγών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC 2) με νίκη στο Ράλι Αυστραλίας

  • -
  • -

Μια από τις σημαντικότερες ημέρες για τη Skoda είναι αυτή που οι «Ιπτάμενοι Φιλανδοί» Esapekka Lappi και Janne Ferm κέρδισαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC 2. Με τη νίκη τους στο Ράλι Αυστραλίας, το εργοστασιακό δίδυμο της Skoda κατέκτησε τον τίτλο οδηγών και συνοδηγών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA για πρώτη φορά. Οδηγός και συνοδηγός πετούσαν στα ουράνια όταν σκαρφάλωσαν στην οροφή του FABIA R5 έχοντας διασχίσει τη γραμμή τερματισμού. Η Skoda Motorsport ήταν νικήτρια και στο πρωτάθλημα των ομάδων του WRC2 και με αυτό τον τριπλό τίτλο γιόρτασε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην 115χρονη ιστορία της.

Το FABIA R5 κέρδισε και πάλι στην Αυστραλιανή ήπειρο. Με τη νίκη του στον τελικό της σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Αυστραλία, ο Esapekka Lappi εκτοξεύτηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης του WRC 2 με 130 βαθμούς και σαν πρωταθλητής διαδέχεται τον Nasser Al-Attiyah (Q). Στη δεύτερη θέση της κατάταξης των οδηγών βρέθηκε ο συμπατριώτης του  Lappi, Φιλανδός Teemu Suninen (120), ο οποίος φέτος έτρεξε με ένα Skoda FABIA R5 ιδιωτικής συμμετοχής. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ένα ακόμα ορόσημο για τη Skoda: Ο Juho Hänninen (FIN) κέρδισε το S-WRC, μία κατηγορία πριν από το WRC 2, με το Skoda FABIA.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...