Αυτό είναι το νέο SUV της Skoda των 25.000 ευρώ - Έρχεται τους επόμενους μήνες

Το πιο προσιτό ηλεκτρικό SUV της Skoda θα ονομάζεται Epiq και θα βρίσκεται ανάμεσά μας σε λιγότερο από 12 μήνες.

  • -
  • -

Η Skoda σκοπεύει να λανσάρει έξι EV μέχρι το 2026 και το πιο προσιτό από αυτά θα είναι το εικονιζόμενο, με το όνομα Epiq. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των Τσέχων, το Epiq, θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2025, έχοντας ως τιμή εκκίνησης τα 25.000 ευρώ!

Το μικρό αλλά επικό EV

Η Skoda τονίζει ότι το Epiq θα είναι το «μικρό αλλά επικό» βασικό EV της γκάμας της και αυτό που θα υιοθετήσει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της φίρμας «Modern Solid». Με μήκος περίπου 4,1 μέτρα, θα μπορούσε κανείς να πει ότι το Epiq, θα είναι η ηλεκτρική εκδοχή του Kamiq, ωστόσο, το compact ηλεκτρικό των Τσέχων θα είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό.

Παρόλο που θα είναι πιο κοντό από το Kamiq, θα είναι πολύ πιο πρακτικό. Η χωρητικότητα για παράδειγμα του αποθηκευτικού χώρου θα φθάνει τα 490 λίτρα, ενώ και ο θάλαμος επιβατών του χάρη στο φλατ δάπεδο θα είναι πολύ πιο ευμετάβλητος και προσαρμόσιμος στις ανάγκες του πληρώματος.

Η Skoda δεν έχει ανακοινώσει περαιτέρω τεχνικές προδιαγραφές, αλλά κάνει λόγο ότι η μπαταρία του Epiq θα είναι αρκετή για την κάλυψη 400 χιλιομέτρων με μία πλήρη φόρτιση.

Η πλατφόρμα MEB Entry πάνω στην οποία θα πατάει το Epiq συνδυάζεται με κίνηση στους εμπρός τροχούς, σε αντίθεση δηλαδή με την MEB (πισωκίνητες εκδόσεις) και μένει να δούμε αν τα μελλοντικά μοντέλα του γκρουπ VW που θα κατασκευάζονται πάνω στη MEB Entry πλατφόρμα θα αποκτήσουν και τετρακίνητες εκδοχές.

Δείτε ακόμα: Έρχεται το νέο Skoda Elroq

Η υποδοχή φόρτισης επίσης στο Epiq είναι τοποθετημένη στο μπροστινό δεξί φτερό και όχι στο πίσω μέρος, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με το Enyaq. Πριν την άφιξη βέβαια του Epiq το 2025, το μεγαλύτερο κόμπακτ crossover, Elroq, θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στη χρονιά φυσικά ως αποκλειστικά ηλεκτρικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...