Hypercar 1.300 ίππων από την Mercedes-AMG

Αν και η Mercedes το αρνείται οι φήμες και το κοινό το θέλουν να γίνεται πραγματικότητα

  • -
  • -

Σύμφωνα με ρεπορτάζ η Mercedes-AMG ετοιμάζει ένα hypercar που θα αποδίδει 1.000 ίππους από έναν υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο κινητήρα και ακόμα 300 ίππους από δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Αυτό το θηρίο των 1.300 ίππων ενδέχεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στον επόμενο χρόνο, που συμπίπτει με τα 50ά γενέθλια της AMG, σύμφωνα με το GT Spirit και ρεπορτάζ του γερμανικού Autobild. Ακούγεται υπερβολικό για να είναι αληθινό και δύσκολο να το πιστέψεις.

Στην περίπτωση που αυτές οι φήμες έχουν βάση, τότε το εκρηκτικών επιδόσεων hypercar της Mercedes-AMG θα αποτελέσει τον άμεσο ανταγωνιστή της Bugatti Chiron. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας θα δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ θα στέλνουν τη μετάδοση εμπρός. Ένα πλαίσιο monocoque από ανθρακονήματα θα προσφέρει μεγάλη ακαμψία, αλλά και θα περιορίζει το βάρος στα περίπου 1.300 κιλά. Σε συνέχεια των σεναρίων η τιμή του hypercar της Mercedes-AMG αναμένεται να αγγίζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Αν στο ρεπορτάζ τη θέση του 2λιτρο έπαιρνε ο νέος 4λιτρος από την GT θα ήταν πιο ρεαλιστικό το σενάριο αυτό, ακόμα και αν ο Tobias Moers, το αφεντικό της AMG αρνείται τα πάντα περί κατασκευής hypercar.

Φωτογραφίες: Vision Gran Turismo Concept

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...