Έρχεται το super SUV από την Mercedes-ΑMG – Πάνω από 1.000 PS

Το τμήμα υψηλών επιδόσεων της Mercedes-AMG, κατασκευάζει ήδη το απόλυτο ηλεκτρικό SUV της αγοράς, το οποίο όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της φίρμας, δε θα έχει αντίπαλο.

  • -
  • -

Το νέο super SUV της Mercedes-Benz, που θα φέρει την υπογραφή της AMG, θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα το 2026 και έχει θέσει ως στόχο του, να μην μπορεί κανένα αντίπαλο SUV να το «πλησιάσει» σε προδιαγραφές και τεχνολογία.

Και όπου αντίπαλο SUV, προσθέστε δίπλα την BMW XM, την Ferrari Purosangue, την Lotus Eletre, την Lamborghini Urus, την Porsche Cayenne κ.α. Ηλεκτρικά και μη, δε θα μπορούν να ανταγωνιστούν το νέο SUV της Mercedes-AMG. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν, οι άνθρωποι της εταιρείας…

Από λευκό χαρτί

Το νέο SUV της Mercedes-AMG δεν βασίζεται σε κανένα από τα υπάρχοντα μοντέλα της φίρμας. Αντίθετα, αναπτύσσεται εξ ολοκλήρου από το κορυφαίο τμήμα επιδόσεων της γερμανικής εταιρείας και, όπως το σημερινό GT Coupé και το GT 4-Door Coupé, θα είναι ένα εντελώς ξεχωριστό μοντέλο, παρότι θεωρητικά θα είναι ο φυσικός διάδοχος της σημερινής Mercedes-AMG GLE 63.

Το αυτοκίνητο φημολογείται ότι θα εμπνέεται σχεδιαστικά αλλά και σε ότι αφορά τις διαστάσεις του από το πρωτότυπο Vision AMG concept, που σημαίνει ότι θα είναι κοντά στα 5,1 m και θα διαθέτει μεταξόνιο μεγαλύτερο των 3,0 m προκειμένου να προσφέρει γενναιόδωρους χώρους και ευελιξία στο εσωτερικό.

Μεταξύ των βασικών χαρακτηριστικών του νέου μοντέλου θα είναι και η ηλεκτρική αρχιτεκτονική των 800V, οι πατενταρισμένοι ηλεκτροκινητήρες αξονικής ροής και μια ειδικά ανεπτυγμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος MB.OS της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που στους κόλπους της εταιρείας είναι γνωστό ως AMG.OS.

Το νέο πολυτελές SUV υψηλών επιδόσεων της Mercedes-AMG θα είναι το δεύτερο μοντέλο παραγωγής που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα AMG.EA της εταιρείας, καθώς θα προηγηθεί η νέα γενιά του GT 4-Door Coupé, που θα σταθεί απέναντι από την Porsche Taycan και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2025.

Δείτε ακόμα: Η Mercedes με το ελληνικό όνομα – Τι ετοιμάζουν οι Γερμανοί

Ο επικεφαλής τεχνολογίας της Mercedes, Markus Schäfer, δήλωσε ότι «Η νέα αρχιτεκτονική είναι μια τεχνολογική πρωτοπορία, η οποία θα πρωτοστατήσει σε πολλές νέες καινοτομίες. Η νέα πλατφόρμα μας, σχεδιάστηκε ώστε να μπορεί να υποστηρίξει με απόλυτη επιτυχία την τεχνολογία κινητήρων αξονικής ροής, η οποία προσφέρει έναν απαράμιλλο συνδυασμό πυκνότητας ισχύος, μεγέθους και βάρους. Επιπλέον, η καινοτόμος μονάδα ισχύος λειτουργεί σε συνδυασμό με μια νέα μπαταρία υψηλής απόδοσης».

Οι κορυφαίοι ηλεκτροκινητήρες της Yasa

Η Mercedes-AMG θα χρησιμοποιήσει στα κορυφαία μοντέλα της τους προηγμένους ηλεκτροκινητήρες της Yasa (εταιρεία που εδρεύει στο Oxfordshire και αγόρασε η Mercedes-AMG το 2021), με τους πατενταρισμένους ηλεκτροκινητήρες σε σχήμα δίσκου, να ζυγίζουν μόλις 24 κιλά, ενώ κάθε μονάδα θα αποδίδει έως και 480 ίππους με 800 Nm ροπής.

Αυτό σημαίνει, ότι το νέο SUV της AMG θα μπορούσε να προσφέρει δυνητικά πάνω από 1.000 ίππους, με ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης αλλά και torque-vectoring που όπως υποστηρίζει η AMG θα προσφέρει ένα εντελώς νέο επίπεδο ασφάλειας και πρόσφυσης στο μοντέλο.

Οι πατενταρισμένοι κινητήρες αξονικής ροής της Yasa, θα παραχθούν μαζικά για πρώτη φορά στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Βερολίνο στη Γερμανία και θα προσφέρουν σημαντικά υψηλότερη ισχύ και «πυκνότητα» ροπής από τους «συμβατικούς» που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή τόσο η Mercedes-Benz όσο και η AMG σε πολλά ηλεκτρικά μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή.

Μάλιστα η Mercedes-AMG εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει πέρα από έκδοση με δυο ηλεκτροκινητήρες, έναν δηλαδή σε κάθε άξονα και μια ακόμα, που θα εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν δηλαδή σε κάθε τροχό.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC SUV

Στο εσωτερικό του, το super-SUV της AMG, θα έχει ένα εξ’ ολοκλήρου νέας σχεδίασης ταμπλό αλλά και το τελευταίας γενιάς λειτουργικό σύστημα AMG.OS με μοναδικά γραφικά και κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο.

Η παραγωγή θα λάβει χώρα στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Sindelfingen της Γερμανίας, παράλληλα με το νέο GT 4-Door Coupé. Ήδη γίνονται προετοιμασίες για την υποδοχή δύο νέων ηλεκτρικών μοντέλων της AMG ώστε μόλις δοθεί το πράσινο φως, οι μηχανές να πάρουν μπροστά…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...