Premium 7θέσιο υβριδικό SUV με 163 ίππους - Ποιο είναι;

Ανήκει στην γκάμα ενός… αναγνωρισμένου κατασκευαστή, με όνομα που συνοδεύεται από ποιότητα, εγγυημένη μεταπώληση και υψηλό επίπεδο after sales.

  • -
  • -

Ανάμεσα στα δεκάδες SUV που κυκλοφορούν στην αγορά, η κατηγορία των premium μοντέλων ξεχωρίζει. Αποτελείται από συγκεκριμένους παίκτες, ενώ δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως πρόκειται για «κλειστό club» εταιρειών που αποδεικνύουν την αξία τους εδώ και… αιώνες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα εντυπωσιακό SUV, που έχει έως και επτά θέσεις στο εσωτερικό του, παντρεύοντας το στυλ με την πρακτικότητα. Συνοδεύεται από έναν αποδοτικό κινητήρα, ενισχυμένο μάλιστα με υβριδική υποβοήθηση, ενώ πρόσφατα ανανεώθηκε, με το νέο μοντέλο να βρίσκεται στις ελληνικές αντιπροσωπείες.

Ένα… αστέρι χώρων

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, δεν είναι δύσκολο να «μαντέψει» κάποιος ότι μιλάμε για μια Mercedes-Benz. Την GLB, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το οικογενειακό SUV της εταιρείας που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην GLA, αλλά με ενισχυμένα τα πρακτικά χαρακτηριστικά του. Οι χώροι για τους πίσω, ο μεγάλος χώρος αποσκευών που μπορεί να αγγίξει τα 1.805 λίτρα με αναδιπλωμένα τα καθίσματα, όπως και οι επταθέσιες εκδόσεις που προσθέτουν επιπλέον πόντους, για εκείνους που χρειάζονται τα δύο έξτρα καθίσματα. Στην γκάμα των κινητήρων έχουμε τον ήπια υβριδικό τετρακύλινδρο των 1.33 λίτρων με 163 ίππους και αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων, ο οποίος τα καταφέρνει περίφημα για τον χαρακτήρα του μοντέλου.

Υπάρχουν ωστόσο και άλλες επιλογές, από τον 2λιτρο των 204 ίππων, τον επίσης 2λιτρο diesel με 150 ή 190 ίππους, ακόμη και AMG πρόταση στην έκδοση Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC με 306 ίππους και σπορ χαρακτήρα. Να πούμε, ότι η τετρακίνηση 4MATIC συνδυάζεται τόσο με τους diesel κινητήρες, όσο και με τους 2λιτρους βενζίνης, προσφέροντας επιπλέον πρόσφυση για εκείνους που την χρειάζονται. Οι τιμές της ανανεωμένης Mercedes-Benz GLB ξεκινούν από τις 51.700 € για την έκδοση GLB 200 των 163 ίππων, με standard το αυτόματο κιβώτιο και ήπια υβριδική τεχνολογία που καθιστά τη λειτουργία του μοτέρ πιο ραφιναρισμένη, αλλά και λιγότερο απαιτητική σε καύσιμο.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις και τις τιμές της Mercedes-Benz GLB

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...