Η Κορέα εμπλέκει τη Nissan στην ιστορία με τους ρύπους

Θέμα με τα «κορεατικά» Qashqai προέκυψε από την Κυβέρνηση της χώρας, με τη Nissan να αρνείται τις κατηγορίες

  • -
  • -

Η Κυβέρνηση της Ν. Κορέας υποστηρίζει ότι κάποια από τα αυτοκίνητα της Nissan χρησιμοποιούν συσκευή που ενεργοποιείται κατά την οδήγηση προκειμένου να περιορίζει τις εκπομπές ρύπων. Σύμφωνα με το Reuters ο Υπουργός Περιβάλλοντος της Κορέας υποστηρίζει ότι υπάρχουν 814 Qashqai diesel που χρησιμοποιούν συσκευή παραποίησης των στοιχείων των ρύπων. Μάλιστα αξιώνει μέσω μιας μήνυσης που έχει καταθέσει, το ποσό των 280.000 δολαρίων και την ανάκληση των συγκεκριμένων αυτοκίνητων. Η Nissan αρνείται το γεγονός και τις κατηγορίες.

«Η Nissan δεν έχει και δεν χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό ή συσκευές εξαπάτησης σε κανένα από τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής εταιρείας στο Reuters. Σύμφωνα με το Automotive News Europe η Nissan τώρα έχει στη διάθεσή της 100 μέρες να αποδείξει ότι είναι «καθαρή». Σε επίσημη δήλωση της Nissan, αναφέρει ότι είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τις αρχές της Ν. Κορέας για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Πρόσφατα, να θυμίσουμε, είχε προκύψει το θέμα με το σκάνδαλο της Mitsubishi για τα αυτοκίνητα που αφορούσαν την ιαπωνική αγορά, ενώ λίγο αργότερα η Nissan βρήκε την ευκαιρία να αποκτήσει το 34% των μετοχών της Mitsubishi. Τέλος, από την ιστορία με παραποιήσεις στοιχείων και λάθος δοκιμές δεν γλίτωσε ούτε η άλλη ιαπωνική εταιρεία, η Suzuki.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...