Το Nissan των 123.000 $ που σπάει ταμεία - Πωλείται ένα μοντέλο την ημέρα

Ορισμένα αυτοκίνητα, όσο περνά ο καιρός γίνονται… ανάρπαστα. Η Nissan, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει ένα τέτοιο στις τάξεις της.

  • -
  • -

Το Nissan GT-R, το R35, ο γνωστός και ως… «Godgila» των Ιαπώνων, αποκαλύφθηκε επίσημα το 2007. Τότε, ήταν ένα supercar σε τιμή sports car, από την άποψη ότι για τις προδιαγραφές του το GT-R είχε την καλύτερη σχέση τιμής/αξίας.

17 χρόνια στο προσκήνιο

Η εμπορική πορεία του R35 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Το Nissan GT-R πούλαγε σα ζεστό ψωμάκι στις μεγάλες αγορές, με την τιμή εκκίνησης του τότε, το μακρινό πλέον 2007, να ανέρχεται στην αγορά των ΗΠΑ, στα 69.850 $!

Οι πωλήσεις του θρυλικού supercar των Ιαπώνων συνέχιζαν στο ίδιο τέμπο για αρκετά ακόμα χρόνια έως ότου, άρχισαν να μαζεύονται μαύρα σύννεφα πάνω από το στρατόπεδο της Nissan. Λίγο το σκάνδαλο Ghosn, λίγο η σημαντική αύξηση στην τιμή του, λίγο τα χρόνια που άρχισαν να βαραίνουν τις πλάτες του, το GT-R, άρχισε να χάνει έδαφος σε επίπεδο πωλήσεων, φθάνοντας στη χειρότερη χρονιά του, το 2017 όπου κατέγραψε σε ένα μήνα μόλις 21 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο!

Η Nissan προχώρησε βέβαια σε αρκετές αναβαθμίσεις και νέες εκδόσεις του μοντέλου, ισορρόπησε κάπως την κατάσταση τα επόμενα χρόνια αλλά οι πωλήσεις του «Godgila» δεν έφθασαν ποτέ ξανά τα επίπεδα ρεκόρ των πρώτων ετών από το λανσάρισμα του.

Έως ότου, το πρώτο τρίμηνο του 2024 η Nissan είδε το GT-R να επανακάμπτει. Δίχως μάλιστα να διατίθεται και σε τόσες πολλές αγορές προς πώληση όπως συνέβαινε προηγούμενα χρόνια! Συγκεκριμένα, το 17 ετών GT-R σημείωσε τους πρώτους τρεις μήνες του 2024 μία πώληση την ημέρα.   

Όπως έκανε γνωστό η Nissan, το GT-R σημείωσε 77 πωλήσεις σε 77 «ημέρες πώλησης» δηλαδή περίπου 22 με 23 αυτοκίνητα το μήνα. Ενδεχομένως, οι φανατικοί petrolheads να κρίνουν ότι αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία να αποκτήσουν ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα με αγωνιστικό pedigree που κατασκεύασε ποτέ η Nissan, λίγο πριν και αυτό το μοντέλο διαβεί το Ρουβίκωνα της ηλεκτροκίνησης.

Δείτε ακόμα: Το επόμενο Nissan GT-R (R36) θα είναι ηλεκτρικό με 1.341 PS

Γιατί ως γνωστών, ο αντικαταστάτης του R35, το R36, το οποίο βρίσκεται ήδη σε στάδιο ανάπτυξης, θα μπαίνει στην πρίζα, διαθέτοντας ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης. Το πότε ακριβώς βέβαια θα το παρουσιάσουν οι Ιάπωνες παραμένει ακόμα άγνωστο, ωστόσο, αυτό που είναι 100% σίγουρο, είναι ότι η Nissan δε θα εγκαταλείψει το Godzilla της ούτε στη νέα εποχή της αυτοκίνησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...