Δοκιμή: Ford Kuga diesel ή Opel Grandland X diesel;

Δυο μεγάλα SUV με diesel κινητήρες για να κουβαλάνε τα βάρη χωρίς όμως να καταναλώνουν. Εσείς ποιο επιλέγετε;

  • -
  • -

Στα πιο μεγάλου μεγέθους SUV οι χώροι είναι το μεγάλο ζητούμενο. Ωστόσο, όσο πιο μεγάλο είναι ένα αυτοκίνητο επηρεάζεται και η κατανάλωσή του. Λύση έρχεται να δώσει ο κινητήρας diesel με τις μικρές απαιτήσεις σε καύσιμο.

Στο GOCAR έχουμε δοκιμάσει τις diesel εκδόσεις των Ford Kuga και Opel Grandland X, τις οποίες σας παρουσιάζουμε παρακάτω. Το νεότερο Ford Kuga εφοδιάζεται με ένα 1.500άρη κινητήρα απόδοσης 120 ίππων και 300 Nm ροπής, με το Opel Grandland X να έχει κινητήρα με ίδια χωρητικότητα, αλλά με απόδοση 130 ίππων και 300 Nm ροπής.

Εσείς, ποιο από τα δύο προτιμάτε; Αφού διαβάσετε τις δοκιμές πατώντας στην εικόνα του κάθε μοντέλου, πείτε μας τι επιλέγετε στο poll που ακολουθεί.

 

Ford Kuga 1.5d

Αυξημένες διαστάσεις, υπερπλήρης γκάμα κινητήριων συνόλων, αλλά και premium χαρακτήρας με σπορ φιλοσοφία είναι τα στοιχεία που διακρίνουν τη νέα γενιά του Ford Kuga.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ      1.5d
ΙΣΧΥΣ                120 PS
ΡΟΠΗ                300 Nm
0-100 km/h        11,7 sec
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ  4,2 lt/100 km

 

Opel Grandland X 1.5d

Με αχανείς χώρους, ποιότητα “Opel”, κορυφαία άνεση, κινητήρα diesel και τιμή ίδια με αυτή της βασικής έκδοσης βενζίνης, αυτό το Grandland X 1.5d έχει πολλά να πει.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ           1.5d
ΙΣΧΥΣ                     130 PS
ΡΟΠΗ                     300 Nm
0-100 km/h             10,9 sec
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ       4,2 lt/100 km

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...