Δεν θα πιστέψεις πόσες ώρες έβαφαν αυτή τη Lamborghini!

Η επετειακή Lamborghini Huracan Sterrato Opera Unica, που έχει κατασκευαστεί από το τμήμα Personam της ιταλικής μάρκας, δεν είναι απλά ακόμα ένα μοντέλο για την ιταλική φίρμα…

  • -
  • -

Η Lamborghini γιορτάζει τα 60α της γενέθλια και για την περίσταση αποκάλυψε μία ειδική εκδοχή της Huracan Sterrato, η οποία συνοδεύεται από το χαρακτηριστικό «Opera Unica». Το 2013, όταν η ιταλική φίρμα έκλεισε τα 50 χρόνια ζωής, είχε αποκαλύψει την Egoista, η οποία και βασιζόταν επάνω στην Gallardo. Σήμερα, δέκα χρόνια αργότερα, η Lamborghini γιορτάζει την επέτειο των 60 ετών με μία ειδική εκδοχή της «ψηλωμένης» Huracan, της γνωστής Sterrato. Η Opera Unica, όπως αποκαλείται, έχει κατασκευαστεί από το τμήμα Personam της ιταλικής μάρκας, το οποίο αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τις ιδιαίτερες απαιτήσεις σε επίπεδο εξατομίκευσης των πελατών της ιταλικής φίρμας. 

Δείτε ακόμη: Τα τέσσερα ακριβότερα αυτοκίνητα στην Ελλάδα!

Την έβαφαν 370 ώρες!

Η σημαντικότερη μοναδικότητα της εντοπίζεται στο χρώμα του αμαξώματος, το οποίο αντλεί έμπνευση από τη θάλασσα και τον ουρανό της Σαρδηνίας. Η Opera Unica είναι βαμμένη στο χέρι, έχει περαστεί με τρεις στρώσεις χρώματος και η διαδικασία διήρκησε 370 ώρες! Η οροφή έχει μαύρη ματ απόχρωση, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα προστατευτικά πάνω από τους θόλους, μέσα στους οποίους έχουν στριμωχτεί οι τροχοί των 19 ιντσών. 

Δείτε ακόμη: Πόσα supercars πωλήθηκαν στην Ελλάδα το 2023; 

Εσωτερικό που κυριαρχεί το carbon

Στην καμπίνα των επιβατών, οι τεχνικοί της Lamborghini αποφάσισαν να συνδυάσουν το Blu Delphinous χρώμα με το carbon. Εντοπίζεται στην κεντρική κονσόλα, στα καθίσματα, ακόμα και στις πόρτες, ενώ το τιμόνι ξεχωρίζει για το συνδυασμό δέρματος και αλκαντάρα. Σε αντίθεση με την Egoista που δεν πωλήθηκε ποτέ, συνολικά 1.499 Opera Unica θα παραχθούν με κάθε μία από αυτές να διαθέτει ένα ταμπελάκι στο εσωτερικό που θα υποδηλώνει την αρίθμηση της. Στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχει κάποια αλλαγή και εφοδιάζεται με τον γνωστό ατμοσφαιρικό δεκακύλινδρο κινητήρα. Η ζωή του συγκεκριμένου συνόλου, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο μισό του 2024 και να αντικατασταθεί τόσο στην περίπτωση της Huracan, όσο και σε αυτή της Urus, με ένα νέο plug-in hybrid μηχανικό σύνολο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...