Η εταιρεία που έσπασε ρεκόρ πωλήσεων, εσόδων και κερδών το 2023

Τα έσοδα της ήταν 2,89 δισ δολάρια, τα κέρδη της 785 εκατ. δολάρια και οι πωλήσεις της, οι περισσότερες που κατέγραψε ποτέ στα 61 χρόνια ζωής της!

  • -
  • -

Το 2023 ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της Lamborghini! Η ιταλική φίρμα από την Σάντ' Άγκατα πούλησε περισσότερα από 10.000 αυτοκίνητα, αποκομίζοντας έσοδα της τάξεως των 2,89 δισ δολαρίων (2,66 δισ ευρώ), έσοδα, τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα που έχει καταγράψει ποτέ και αυξημένα κατά 12,1% σε σχέση με την προκάτοχη καλύτερη χρονιά της, που ήταν το 2022.

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

«Η Lamborghini συνεχίζει την ανοδική της πορεία, με συνέπεια σε όλους τους τομείς, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο», δήλωσε ο Stephan Winkelmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini για να προσθέσει, «Αυτό σημαίνει ότι οι επιλογές που έχουμε κάνει και το όραμά μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο οικονομικός διευθυντής της Lamborghini, Paolo Poma, σχολίασε επίσης τα εξής: «Τα έσοδα μας αυξάνονται χρόνο με το χρόνο από το 2017 και μετά. Το 2023 όμως, ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία μας καθώς πέραν των εσόδων ρεκόρ, αυξήθηκαν και τα καθαρά μας κέρδη κατά 27,3%, φθάνοντας 723 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 785 εκατομμύρια δολάρια). Πρώτη φορά, σπάσαμε το φράγμα των 700 εκατομμυρίων σε έσοδα και αυτό μας χαροποιεί ιδιαιτέρως».

Ακόμα καλύτερο το 2024;

Η Lamborghini έχει ήδη δηλώσει πως για το πρώτο 6μηνο του 2024, το βιβλίο παραγγελιών των μοντέλων της είναι sold out… Για τη Revuelto δε, ακόμα και να θέλει κάποιος να την παραγγείλει θα πρέπει να κάνει υπομονή αρκετή, γιατί για τα επόμενα δύο χρόνια η παραγωγής της έχει ήδη εξαντληθεί…

Δείτε ακόμα: Γιατί ο Ferruccio Lamborghini είχε κάνει φυλακή στη Ρόδο

Επιπλέον, η Lamborghini σχεδιάζει να αποκαλύψει φέτος και την plug-in hybrid έκδοση της Urus, που επίσης σπάει ταμεία, ενώ αναμένεται και η νέα Huracan για την οποία το sold out θα πρέπει να θεωρείται επίσης… δεδομένο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...