Ο Ferruccio Lamborghini είχε κάνει φυλακή στη Ρόδο – Γιατί;

Ο Ferruccio Lamborghini είχε κάνει τα πάντα στη ζωή του. Μέχρι και φυλακή...

  • -
  • -

Το όνομα του Lamborghini είναι διάσημο, χάρη στα ταχύτατα supercars που κατασκευάζονται στη Sant'Agata Bolognese, χάρη στα τρακτέρ και τα περίφημα κρασιά του. Ωστόσο, μέχρι να φτάσει εκεί είχε περάσει από το νησί της Ρόδου, όπου φυλακίστηκε. Αυτή είναι η ιστορία του.

Ο Ferruccio Lamborghini γεννήθηκε το 1916. Αυτό σημαίνει ότι ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος τον βρήκε σε στρατεύσιμη ηλικία, αφού το 1939 ήταν 23 ετών. Αυτό είχε αποτέλεσμα να γίνει κομμάτι του ιταλικού στρατού.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/7ff417ae4bc8d853d7abf04d2b93ef9b.jpg

Πώςο Ferruccio Lamborghini βρέθηκε φυλακισμένος στη Ρόδο;

Ως Ιταλός στρατιώτης, κάποια στιγμή βρέθηκε στη Ρόδο. Άλλωστε εκείνη την εποχή τα Δωδεκάνησα ανήκαν στην Ιταλία, αν και η Ελλάδα είχε εκφράσει την επιθυμία να τα ενσωματώσει στα δικά της εδάφη, καθώς ο πληθυσμός τους αποτελούνταν κυρίως από Έλληνες.

Δείτε ακόμα: Αυτά γίνονται όταν δεν μπορείς να κουμαντάρεις μια Lamborghini [video]

Προς το τέλος του πολέμου και καθώς οι Σύμμαχοι άρχισαν να έχουν το πάνω χέρι και να κερδίζουν μάχες έναντι του Άξονα, κάποια στιγμή η Ρόδος βρέθηκε στα χέρια των Βρετανών. Αναπόφευκτα, οι Ιταλοί στρατιώτες βρέθηκαν στη φυλακή.

ferruccio-lamborghini-rodos

Ανάμεσα στους στρατιώτες που φυλακίστηκαν ήταν και ο Ferruccio Lamborghini. Το διάστημα πριν τη φυλάκισή του και όσο το νησί ήταν στα χέρια των Ιταλών, ο Lamborghini ασχολούνταν ενεργά με τα αυτοκίνητα, καθώς επισκεύαζε πολλά από τα οχήματα του στρατού.

Ο Lamborghini έμεινε στη φυλακή λιγότερο από έναν χρόνο. Μετά το τέλος του πολέμου αποφυλακίστηκε και επέστρεψε στην Ιταλία, με την συνέχεια της ιστορίας του να είναι γνωστή. Ίδρυσε εταιρεία κατασκευής τρακτέρ, ενώ μετά από την αντιπαράθεση με τον Enzo Ferrari, ξεκίνησε την εταιρεία supercars με το όνομά του, η οποία έμελλε να μείνει στην ιστορία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...