Έρχεται 2,0 lt τούρμπο κινητήρας υδρογόνου με 340 PS/ 7.000 rpm - Από ποια εταιρεία;

H γαλλική εταιρεία θα επενδύει και στο μέλλον στους θερμικούς κινητήρες

  • -
  • -

Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες πιστεύουν πως οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και να καταργηθούν. Η Toyota επενδύει στο υδρογόνο, ενώ οι Porsche και Lamborghini θεωρούν πως οι θερμικοί κινητήρες μπορούν να βρουν σανίδα σωτηρίας με τα συνθετικά καύσιμα. Η Alpine στηρίζει και αυτή τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και με το πρωτότυπο Alpenglow Hy4 δείχνει πως ψηφίζει υδρογόνο! Το σπορ παρακλάδι της Renault αποκάλυψε ένα concept car, το οποίο εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο κινητήρα απόδοσης 340 ίππων! Το τετρακύλινδρο σύνολο στροφάρει μέχρι τις 7.000 rpm και αντλεί καύσιμο από τρία δοχεία υδρογόνου.

Μάλιστα, αν κάποιοι θεωρείτε πως ο 4κύλινδρος κινητήρας είναι μικρός για ένα τόσο εντυπωσιακό σπορ μοντέλο, σημειώστε πως η Alpine εξελίσσει στις εγκαταστάσεις της ένα ολοκαίνουργιο εξακύλινδρο σύνολο, το οποίο επίσης θα κάνει χρήση υδρογόνου. Πιθανότατα θα ονομάζεται Hy6 και θα παρουσιαστεί στα τέλη του τρέχοντος έτους. Μέχρι τότε, η Alpine σκοπεύει να δοκιμάσει τις δυνατότητες του Hy4 στην πίστα.

Δείτε ακόμη: Video - Δοκιμή Renault Clio E-Tech

Το Hy4 αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο του 6ωρου αγώνα αντοχής στο Spa και αναμένεται να εμφανιστεί και στις θρυλικές 24 Ώρες του Le Mans στις 14-15 Ιουνίου. Μπορεί το εντυπωσιακό πρωτότυπο να μοιάζει απίθανο να βρεθεί στη γραμμή παραγωγής, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τον κινητήρα. Οι άνθρωποι της Alpine θεωρούν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να περάσει στα μοντέλα παραγωγής, αφού πιστεύουν πως το υδρογόνο είναι μία πολλά υποσχόμενη λύση για τα καθημερινά μας αυτοκίνητα. Σας θυμίζουμε, ότι η Toyota έχει αποκαλύψει δύο μοντέλα, και συγκεκριμένα ένα GR Yaris και μία Corolla Cross, που κάνουν χρήση υδρογόνου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...