Ελλάδα: Καπετάνιος απαγόρευσε σε οικογένεια με ηλεκτρικό να μπει στο καράβι - Δείτε γιατί

Ο καπετάνιος ενός πλοίου αποφάσισε να μην επιτρέψει την επιβίβαση στο καράβι, σε μία οικογένεια που ήθελε να ταξιδέψει με το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο, μετά από σχετικό έλεγχο.

  • -
  • -

Μία οικογένεια θέλησε να ταξιδέψει για τις διακοπές του Πάσχα με το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο, ενώ κομμάτι της διαδρομής απαιτούσε τη χρήση καραβιού με αφετηρία τη Ραφήνα.

Αν και είχαν κλείσει εισιτήρια από πριν, όταν έφτασε η στιγμή να ανέβει το αυτοκίνητο στον καταπέλτη, τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Ο καπετάνιος απαγόρευσε την είσοδο του αυτοκινήτου στο πλοίο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/4a2e5c6a8e59b14ea8a4d11412b65efe.jpg

Γιατί ο καπετάνιος απαγόρευσε στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο να μπει στο πλοίο;

Αιτία της απαγόρευσης ήταν το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας του ηλεκτρικού τους αυτοκινήτου, το οποίο εκείνη τη στιγμή ξεπερνούσε το 40%. Αυτό το ποσοστό είναι το όριο που έχει τεθεί στην τελευταία σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Δείτε ακόμα: Τελικά μπαίνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία;

Η εγκύκλιος δημοσιεύθηκε στις 16 Απριλίου και αναφέρει ότι ένα ηλεκτρικό ή plug in hybrid αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι φορτισμένο σε ποσοστό κάτω του 40%, ώστε να ανέβει νόμιμα στο πλοίο.

Φυσικά πρόκειται για εγκύκλιο και όχι νόμο, οπότε οι πλοιοκτήτριες εταιρείες δεν είναι υποχρεωμένες να την ακολουθήσουν, αλλά είναι στη διακριτική τους ευχέρεια. Σε κάθε περίπτωση, αν μία εταιρεία αποφασίζει να ακολουθήσει τη σχετική εγκύκλιο θα πρέπει να ενημερώνει εκ των προτέρων μέσω του site, των εισιτηρίων ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους περιστατικά.

tesla-model3-model-3-karavi-ploio

Η εγκύκλιος έχει επίσης απαγορεύσεις για υγραέριο και φυσικό αέριο

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ακόμα ότι τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν υγραέριο ή φυσικό αέριο θα πρέπει να έχουν γεμάτες τις δεξαμενές τους μέχρι το 50%, για να μπορούν να επιβιβαστούν νόμιμα.

Το θέμα αναδείχθηκε σε ανάρτηση που έκανε ο οδηγός του αυτοκινήτου, στο fb group «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...