Αττική: Αυτά είναι τα πρώτα δρομολόγια των ηλεκτρικών λεωφορείων

Τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της Αττικής, εξυπηρετώντας τους πολίτες σε διάφορα δρομολόγια.

  • -
  • -

Έπειτα από τις απαραίτητες δοκιμές, τα ηλεκτρικά λεωφορεία εισήλθαν στον στόλο των Αστικών Συγκοινωνιών. Μάλιστα στο πρώτο δρομολόγιο των λεωφορείων της κινεζικής Yutong επιβιβάστηκε και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος  Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορώ,ν Γιάννη Ξιφαρά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ο.ΣΥ Α.Ε., Στέφανο Αγιάσογλου.

Ο κύριος Σταϊκούρας, αφού επιθεώρησε τα νέα οχήματα στο αμαξοστάσιο της εταιρείας στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, επιβιβάστηκε στο πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο που πραγματοποίησε το δρομολόγιο  της γραμμής 909 (Άγιος Βασίλειος – Αγία Σοφία – Κρατικό Νίκαιας, ευρύτερη περιοχή Πειραιά).

Ποια δρομολόγια κάνουν τα ηλεκτρικά λεωφορεία

Αυτήν τη στιγμή, τα 46 από τα συνολικά 140 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, εξυπηρετούν τους πολίτες σε διάφορες γραμμές της Αττικής. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τα EV λεωφορεία κάνουν δρομολόγια – τουλάχιστον – στις γραμμές 909, Ε14, 049, 220, Β2, Β11, 813 και 856.

Προφανώς, υπάρχουν και άλλες γραμμές στις οποίες κινούνται τα ηλεκτρικά λεωφορεία, τις οποίες θα παραθέσουμε αναλυτικά το επόμενο διάστημα.

ev buses

Όπως είπε ο υπουργός, τις επόμενες εβδομάδες και τα 140 λεωφορεία θα τεθούν πλήρως σε λειτουργία στο πλαίσιο του συγκοινωνιακού έργο της ΟΣΥ.

«Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Τα ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν, όπως είχαμε δεσμευτεί η διοίκηση της ΟΣΥ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, στους δρόμους της Αθήνας.

Και τα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία έχουν ενσωματωθεί στο συγκοινωνιακό έργο της Πρωτεύουσας. Εξ’ αυτών, τα 46 λεωφορεία σήμερα – για πρώτη φορά – εξυπηρετούν τους πολίτες. Και τις επόμενες εβδομάδες, ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί.

Πρόκειται για σύγχρονα λεωφορεία, με χαμηλότερο αποτύπωμα σε ό,τι αφορά τις ενεργειακές επιπτώσεις και τις περιβαλλοντικές συνέπειες. Επίσης, οχήματα που εξυπηρετούν τους πολίτες με κινητικά προβλήματα.

Οι αστικές συγκοινωνίες εκσυγχρονίζονται. Περνούν σε άλλη εποχή. Οφείλουμε όμως, όλοι μας, να κάνουμε ακόμη περισσότερα για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη, πάντα σεβόμενοι τον επιβάτη».

Δείτε ακόμη: Γέμισαν με σακιά άμμου τα νέα λεωφορεία στην Ελλάδα – Δείτε γιατί [video]

ev buses

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς υπογράμμισε:

«Ο Υπουργός είπε όλη την ουσία σε σχέση με την συγκεκριμένη προμήθεια με τα 140 λεωφορεία.  Επιπρόσθετα, έχει ουσία όμως να τονίσουμε, ότι μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό, καταφέραμε να προμηθευτούμε καινούρια λεωφορεία μετά το 2007, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον έχουμε χτίσει ξανά την τεχνογνωσία που απαιτεί ο Oργανισμός για το πλάνο προμηθειών και τους επόμενους διαγωνισμούς που έρχονται, εφόσον όπως έχει ήδη ειπωθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ο μακροπρόθεσμος στόχος που έχει τεθεί, είναι η ανανέωση του συνόλου του στόλου των λεωφορείων καθώς και η επέκταση του συγκοινωνιακού έργου των λεωφορείων στους δρόμους της Αθήνας».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...