Πόσα θα δίνατε για το προσωπικό Honda NSX του Ayrton Senna;

Η ερώτηση είναι ξεκάθαρα ρητορική, καθώς το Honda NSX του Ayrton Senna, πωλείται έναντι 580.000 €!

  • -
  • -

Ο Aryton Senna, ο θρυλικός οδηγός της F1, είχε μεταξύ άλλων επιτευγμάτων του και ένα σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και ανάπτυξη της πρώτης γενιάς του Honda NSX. Ο Βραζιλιάνος «Θεός» οδηγούσε τα πρωτότυπα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας και έδινε μια πλήρη αναφορά στους μηχανικούς της φίρμας, για τον τρόπο που πρέπει να «ρυθμίσουν»  το NSX.

Η Honda, εκτίμησε την βοήθεια του Senna και ως ανταπόδοση, του προσέφερε ένα κόκκινο NSX. Αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες. Και το οποίο, τίθεται πλέον προς πώληση. Petrolheads αυτού του πλανήτη, τα ρέστα σας!

Το προσωπικό αυτοκίνητο του Ayrton

Ο Senna χρησιμοποιούσε συχνά πυκνά το συγκεκριμένο NSX ως… καθημερινό του αυτοκίνητο την περίοδο που ζούσε στην Πορτογαλία. Είναι μοντέλο του 1991 και μετά το θάνατο του, πέρασε στα χέρια του τωρινού του ιδιοκτήτη, του Robert McFagan, ο οποίος το βγάζει στο σφυρί ζητώντας 580.000 € ή 500.000 £…

«Αγόρασα το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού μου στο Algarve της Πορτογαλίας και από τότε, το έχω στεγασμένο στο κτήμα μου στο ανατολικό Sussex. Ήταν μεγάλη τιμή που κατάφερα να το κάνω δικό μου» δήλωσε ο Robert McFagan.

Δείτε ακόμα: Οι κορυφαίοι οδηγοί στην ιστορία της Formula 1

Όσο για αυτοκίνητο, έχει σχεδόν 63.000 km, φέρει μαύρο δερμάτινο σαλόνι και κρίνοντας από τις φωτογραφίες είναι μάλλον, σε άριστη κατάσταση. Η… αγγελία, δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο, πέραν του ότι, θα εκτεθεί στο Silverstone στην έκθεση προς τιμήν του Senna στον Αύγουστο, όπου και θα παραδοθεί στο νέο του ιδιοκτήτη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...