Μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα - Νέο εργοστάσιο για καθαρή ανακύκλωση ελαστικών

Νέα μεγάλη επένδυση ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ σχεδιάζεται στην Ελλάδα, με την κατασκευή μονάδας ανακύκλωσης ελαστικών, η οποία θα έχει μηδενική επίπτωση στο περιβάλλον.

  • -
  • -

Ένα νέο εργοστάσιο ανακύκλωσης ελαστικών πρόκειται να κατασκευαστεί στην Ελλάδα, το οποίο θα χρησιμοποιεί την τεχνική της πυρόλυσης.

Η πυρόλυση είναι η πιο καθαρή και αποτελεσματική μέθοδος ανακύκλωσης ελαστικών σήμερα, καθώς δεν αφήνει κατάλοιπα στο περιβάλλον, ενώ πετυχαίνει και τον μεγαλύτερο βαθμό εκμετάλλευσης του αρχικού υλικού.

elastika-lastixa

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει το εργοστάσιο ανακύκλωσης ελαστικών στην Ελλάδα;

Η επένδυση των 45 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα σχεδιάζεται από την εταιρεία Θερμόλυση Μονοπρόσωπη ΑΕ, η οποία ανήκει εξολοκλήρου στην κυπριακών συμφερόντων εταιρεία με την ονομασία Impactus Pyrolysis Ltd.

Δείτε ακόμα: Χρειάζονται ειδικά λάστιχα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Για την προώθηση της επένδυσης έχει ήδη κατατεθεί σχετικός φάκελος στην Enterprise Greece, μία ελληνική εταιρεία επενδύσεων. Η κατασκευή του εργοστασίου θα γίνει στη θέση Μούλκια, στο χωριό Λιβανάτες. Πρόκειται για περιοχή η οποία βρίσκεται κοντά στο ΣΕΑ Αταλάντης. Ο χώρος που έχει επιλεγεί είναι ιδιόκτητος και έχει έκταση περίπου 45 στρεμμάτων.

lastixa-elastika

Διεθνής συμμετοχή στο επενδυτικό σχήμα για το εργοστάσιο ανακύκλωσης ελαστικών

Στο επενδυτικό σχήμα συμμετέχει ακόμα η γερμανική Pyrum Innovations AG, μέλη της οποίας είναι η BASF και η Continental. Η Enterprise Greece είναι ο επίσημος φορέας επενδύσεων του ελληνικού κράτους, ο οποίος τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η πιο διαδεδομένη μέθοδος ανακύκλωσης ελαστικών μέχρι σήμερα είναι η κοκκοποίηση καουτσούκ, όμως έχει μικρή αποτελεσματικότητα. Με την πυρόλυση αυξάνεται ο βαθμός ανακύκλωσης, ενώ κατά τη διαδικασία δεν υπάρχει επιβάρυνση στο περιβάλλον. Ένα από τα προϊόντα της πυρόλυσης είναι υγρό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας για την παραγωγή ενέργειας ή να μετατραπεί σε καύσιμο όπως βενζίνη ή κηροζίνη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...