Εργοστάσιο υδρογόνου στην Ελλάδα - Σε ποια πόλη θα φτιαχτεί

Η επένδυση, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ σε βάθος εξαετίας, θα «ανοίξει» περί τις 650 άμεσες θέσεις εργασίας και πολλαπλάσιες έμμεσες στην περιοχή.

  • -
  • -

Η Δυτική Μακεδονία, μία από τις περιοχές της Ελλάδας που πλήττονται περισσότερο από την απολιγνιτοποίηση, αναμένεται να λάβει μια μεγάλη ώθηση με την υλοποίηση της επένδυσης της ελληνικής εταιρείας Advent Technologies.

Η επένδυση - αφού έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - γίνεται σε συνεργασία με την γερμανική BASF, για την παραγωγή νέου τύπου κυψελών καυσίμου HT-PEM, που θα «δίνουν» ηλεκτρική ενέργεια και πράσινο υδρογόνο, σε έκταση στην περιοχή της Κοζάνης.

hyundai-tucson-pratirio-ydrogono-hydrogen

Η επένδυση, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ σε βάθος εξαετίας, θα «ανοίξει» περί τις 650 άμεσες θέσεις εργασίας και πολλαπλάσιες έμμεσες στην περιοχή της Κοζάνης.

Δείτε ακόμα: Ρεκόρ πωλήσεων για αυτοκίνητα υδρογόνου – Πού έγινε; Πόσα πουλήθηκαν;

Το εργοστάσιο θα παράγει μονάδες ηλεκτρόλυσης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και πράσινου υδρογόνου, καθώς και μεμβράνες και κυψέλες καυσίμου.

honda-clarity-pratirio-ydrogono-hydrogen

Η παραγωγή πράσινου υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μια σημαντική προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς αποτελεί ένα βασικό στοιχείο για την επίτευξη των στόχων της για την κλιματική αλλαγή.

Η επένδυση της Advent Technologies στην Κοζάνη είναι ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα, καθώς συμβάλλει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας παραγωγής πράσινου υδρογόνου και την ενίσχυση της απασχόλησης στη Δυτική Μακεδονία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...