Ντου της Αστυνομίας στο Κολωνάκι – Πέρασε χειροπέδες σε παρκαδόρους

Η παράνομη παροχή στάθμευσης είναι κάτι γνωστό σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στα πιο «in» στέκια. Όταν η αστυνομία βγαίνει για έφοδο, βγάζει λαβράκια.

  • -
  • -

Από το κέντρο της Αθήνας, έως τη Θεσσαλονίκη και την Αράχωβα, παράνομοι παρκαδόροι συγκεκριμένων καταστημάτων, παρέχουν υπηρεσίες στους πελάτες, παραλαμβάνοντας και παρκάροντας τα οχήματά τους.

parkadoroi

Το φαινόμενο είναι γνωστό εδώ και χρόνια και προφανώς ιδιαιτέρως επικερδές. Οι παρκαδόροι παραλαμβάνουν τα οχήματα των πελατών που προσέρχονται στα καταστήματα, παραδίδουν σε αυτούς αριθμημένα αποκόμματα και στη συνέχεια είτε τοποθετούν επί του ανεμοθώρακα των οχημάτων έτερο απόκομμα, είτε προσφέροντας στο χέρι, σταθμεύοντας ακολούθως αυτά σε οδούς, πεζοδρόμια κ.λπ. δημόσιους χώρους. Κατά την αποχώρησή τους από τα καταστήματα οι οδηγοί έναντι χρηματικού αντιτίμου και χωρίς την έκδοση φορολογικού παραστατικού (απόδειξη), παραλάμβαναν τα κλειδιά των οχημάτων τους.

parkadoroi

Η Αστυνομία φυσικά και το γνωρίζει αυτό. Έτσι, σε πρόσφατη εξόρμηση των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σε κέντρα διασκέδασης στο κέντρο της Αθήνας, εντόπισε επ΄αυτοφώρω άτομα να εξασφαλίζουν θέσεις στάθμευσης πελατών καταστημάτων με το αζημίωτο.

Δείτε ακόμη: Τέλος οι παραβάσεις στους δρόμους - Στήνει παντού μπλόκα η Αστυνομία

Το αποτέλεσμα, ήταν η σύλληψη τεσσάρων ατόμων στο Κολωνάκι, εκ των οποίων οι τρεις παραλάμβαναν τα οχήματα και ένας ήταν ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...