Η Αστυνομία λέει στους πολίτες αφήστε να σας κλέψουν το αυτοκίνητο - Γιατί;

Δεν πρόκειται για κάποιο αστείο ούτε για τυπογραφικό λάθος. Αυτή, είναι η προτροπή της Αστυνομίας του Τορόντο προς του πολίτες της πόλης, για να αποφύγουν περαιτέρω δυσάρεστες καταστάσεις…

  • -
  • -

Η πόλη του Τορόντο στον Καναδά, είναι αντιμέτωπη, με ένα τεράστιο πρόβλημα. Με τις κλοπές αυτοκινήτων. Και η Αστυνομία αδυνατεί όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα να καταπολεμήσει αυτή τη μάστιγα.

Αφήστε τους να σας κλέψουν το αυτοκίνητο

Σε μια πρόσφατη συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών της Αστυνομίας, ένας αξιωματικός έφθασε στο σημείο να δώσει την εξής συμβουλή προς τους πολίτες: «Εάν οι κλέφτες έρθουν στο χώρο σας με σκοπό να σας κλέψουν το αυτοκίνητο, απλώς αφήστε τους να το πάρουν! Τουλάχιστον έτσι δε θα σας τραυματίσουν ή θα διακινδυνεύσετε τη ζωή σας».

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω του blogTO, με τον αστυφύλακα της Αστυνομίας του Τορόντο, Marco Ricciardi να προχωρά σε μία ακόμα τοποθέτηση: «Για να αποτρέψετε την πιθανότητα επίθεσης στο σπίτι σας, αφήστε το κλειδί σας στην εξώπορτά προκειμένου οι ληστές να  εισβάλλουν στο σπίτι σας χωρίς να κινδυνέψει η ασφάλεια σας. Δε θέλουν τίποτε άλλο από το να κλέψουν το αυτοκίνητο σας».

Η λογική, του να μην διακινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή για ένα άψυχο αντικείμενο είναι πέρα για πέρα σωστή. Ωστόσο, αυτού του είδους τις συμβουλές περιμένει ένας πολίτης να τις ακούσει από κάποιον φίλο ή συγγενή του. Όχι από την Αστυνομία η οποία υποτίθεται ότι τον προστατεύει.

Στο Τορόντο υπάρχει αναβρασμός με πολλούς κατοίκους της πόλης να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους προκειμένου να διασφαλίσουν τις περιουσίες τους. Σε αφιέρωμα των New York Times σχετικά με την «επιδημία» κλοπών αυτοκινήτων στο Τορόντο, ένας ιδιοκτήτης Honda CR-V δήλωσε, ότι εγκατέστησε δύο συστήματα συναγερμού στο αυτοκίνητο του, μια συσκευή παρακολούθησης, τέσσερα Apple AirTag και δύο ανιχνευτές κίνησης με φωτισμό στο γκαράζ του ούτως ώστε να αποτρέψει την κλοπή του αυτοκινήτου του.

Κάποιοι άλλοι που σταθμεύουν στο δρόμο τοποθετούν ειδικές «κλειδαριές» ασφαλείας σε κάθε τροχό του οχήματός τους, «μπαστούνι» στο τιμόνι, ενώ άλλοι τα αλυσοδένουν μέχρι και στις κολόνες!

Δείτε ακόμα: Τα κλεμμένα Ι.Χ τα βγάζουν ξανά προς πώληση

Κερδισμένες από όλη αυτήν την ιστορία είναι οι εταιρείες φύλαξης και προστασίας που έχουν διπλασιάσει την πελατεία τους τα τελευταία δυο χρόνια παρακολουθώντας πλέον μέχρι και τα οχήματα των πελατών τους που είναι σταθμευμένα στις γειτονιές που περιπολούν. Η Αστυνομία πάντως της πόλης αδυνατεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο κάτι που προκαλεί αναταράξεις μέχρι και στα κυβερνητικά στελέχη…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...