Αυτή είναι η μάρκα με τους πιο πιστούς αγοραστές για το 2023 - Είναι Νο1 στην Ελλάδα

Η πιο δημοφιλής μάρκα της ελληνικής αγοράς είναι και η αγαπημένη των αγοραστών παγκοσμίως, με πολλούς να αγοράζουν μοντέλο της και να μένουν πιστοί για πολλά χρόνια.

  • -
  • -

Το επονομαζόμενο «brand loyalty», είναι η αφοσίωση που δείχνει ένας αγοραστής σε μία μάρκα, αφότου αγοράσει το πρώτο προϊόν της. Το να μένει πιστός δηλαδή σε αυτή και μελλοντικά, συνεχίζοντας να αγοράζει μοντέλα της ίδιας εταιρίας. Φυσικά κάτι τέτοιο απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Το να χτίσει μία μάρκα ένα τέτοιο αγοραστικό κοινό χρειάζεται χρόνο και κάποια βασικά στοιχεία, όπως η αξιοπιστία.

Μάλλον έτσι εξηγείται το γεγονός ότι η Toyota αποδείχθηκε η πιο δημοφιλής μάρκα σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης μελέτης της CarMax. Η εταιρεία συγκέντρωσε δεδομένα του 2023, στα οποία οι αγοραστές έδωσαν τα προηγούμενα τους αυτοκίνητα για ανταλλαγή.

Ειδικότερα, από τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι το 19% των πελατών αγόρασε αυτοκίνητο ίδιας μάρκας με αυτό που παρέδωσε, με την Toyota να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα των πιστών αγοραστών, με το ποσοστό των πελατών της CarMax που αντάλλαξαν το παλιό τους Toyota για ένα καινούργιο να αγγίζει το 28,5%.

1

Τους Ιάπωνες ακολουθούν οι Mercedes-Benz και Lexus. Η CarMax σημειώνει ότι αυτό θυμίζει τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί και το 2017, με τις premium μάρκες να πρωταγωνιστούν στην εν λόγω λίστα.

Αφήνοντας στην άκρη τις high-end εταιρίες, η Ram (θυμίζουμε πως η έρευνα αφορά την αμερικανική αγορά) από εκεί που δεν υπήρχε καν στη λίστα του 2017, τώρα βρίσκεται στην 4η θέση. Η Tesla επίσης μπήκε για πρώτη φορά, φτάνοντας στο νούμερο 5, καθώς η CarMax ξεκίνησε να πουλά τα μοντέλα του αμερικανικού κολοσσού το 2018.

Δείτε ακόμη: Γυρνάνε τα χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με ψηφιακό καντράν;

Στο κατώτερο άκρο της λίστας βρέθηκαν εταιρίες όπως η Chrysler, η Dodge και η Kia, έχοντας το μικρότερο πιστό πελατολόγιο.

Ποιο μοντέλο έχει το πιο πιστό κοινό;

2

Σε επίπεδο μοντέλου, το Toyota Prius βρέθηκε στην κορυφή καθώς το 38,1% των πελατών δεν αντάλλαζαν το παλιό τους Prius με τίποτα άλλο εκτός από το νέα γενιά του ίδιου διάσημου υβριδικού. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Mercedes-Benz ML 350, η οποία πλέον έχει αντικατασταθεί από την GLE. Το Ford F-250 βρέθηκε ακριβώς από πίσω, με ποσοστό επιβράβευσης 34,7%, με τα Lexus RX και ES ολοκληρώνουν τις πέντε πρώτες θέσεις. Να πούμε ότι η Chevrolet Corvette που κέρδισε στη λίστα του 2017, το 2023 δεν κατάφερε να μπει καν.

Δείτε ακόμη: Ποιο SUV της Renault έχει αυτονομία 1.000 km με τιμή 23.810 €;

Σάρωσαν τα SUV στις κατηγορίες οχημάτων

3

Κάτι που δεν αποτελεί και τόσο μεγάλη έκπληξη είναι η αυξημένη αφοσίωση στα crossover και τα SUV. Το 71,1% των ιδιοκτητών που αγόρασαν νέο αυτοκίνητο συνέχισαν στην ίδια κατηγορία. Να πούμε πως το αντίστοιχο ποσοστό το 2017 ήταν στο 61%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...