Ποιο Hyundai κέρδισε την Toyota στην Ελλάδα; Κοστίζει 20.390 ευρω

Ανήκει σε μια από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες στην Ελλάδα και με ατού τη λογική τιμή, κερδίζει το ενδιαφέρον πάρα πολλών αγοραστών.

  • -
  • -

Παραδοσιακά, η Toyota έχει μερικές κατηγορίες που είναι πάρα πολύ «δυνατή» στην Ελλάδα. Όμως το 2024, ένα Hyundai… έκλεψε την πρωτιά, από ένα segment που οι Ιάπωνες είχαν το πάνω χέρι, κυριαρχώντας στις επιλογές των αγοραστών! Η απάντηση βρίσκεται στα μικρομεσαία οικογενειακά, μια κατηγορία που κοιτάζουν πάρα πολλές νέες οικογένειες που δεν θέλουν να στραφούν προς τη μόδα των SUV και προτιμούν ένα παραδοσιακό, πρακτικό hatchback για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Στο C-Segment λοιπόν, το Hyundai i30 πρωταγωνιστεί στις πωλήσεις, καθώς ταξινομήθηκαν 613 μονάδες από την αρχή του έτους έως και το τέλος του Μαρτίου. Στον αντίποδα, ο «κυρίαρχος» της κατηγορίας, που δεν είναι άλλος από το εμβληματικό Toyota Corolla, στο ίδιο διάστημα έχει πουλήσει 201 αυτοκίνητα και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγούνται ακόμη και δύο premium μάρκες, η BMW με τη Σειρά 1 (532 ταξινομήσεις) και η Audi με το A3 (460 ταξινομήσεις).

Σε εκδόσεις από 110 έως 160 ίππους

Το Hyundai i30 κατάφερε να πετύχει ιδιαίτερα εντυπωσιακά νούμερα πωλήσεων αφού πρόκειται για ένα από τα λίγα μοντέλα της κατηγορίας του με τόσο δυνατή σχέση τιμής-αξίας. Συγκεκριμένα, οι τιμές ξεκινούν από τις 20.390 ευρώ για το i30 με τον ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα των 1.5 λίτρων με 110 ίππους και χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο. Ο turbo τρικύλινδρος 1.000άρης των 120 ίππων στοιχίζει από 21.090 ευρώ με χειροκίνητο 6άρι ή από 23.190 € με αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, μαζί με ήπια υβριδικό σύστημα 48V Hybrid, ενώ στην κορυφή υπάρχει ο τετρακύλινδρος turbo 1.5 T-GDI με 159 ίππους, στάνταρ το υβριδικό σύστημα 48V Hybrid και τιμές από 23.090 € (χειροκίνητο 6άρι) ή 24.390 € (αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη).

Δείτε ακόμη: Ποιο Hyundai έχει 4 κιβώτια ταχυτήτων;

Οι δύο turbo κινητήρες συνδυάζονται και με τη σπορ έκδοση N-Line, η οποία προσθέτει πιο σπορ εμφάνιση με διαφορετικούς προφυλακτήρες εμπρός-πίσω, LED φανάρια εμπρός-πίσω με γραφικά σε μοτίβο “V”, διπλή απόληξη της εξάτμισης, ζάντες αλουμινίου αποκλειστικής σχεδίασης 17 ιντσών (1.0 T-GDI) ή 18 ιντσών (1.5 T-GDI), σπορ πινελιές στο εσωτερικό (άλλο τιμόνι, καθίσματα, επιλογέας, πεντάλ, επενδύσεις) και πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων αντί ημιάκαμπτου άξονα (για τον 1.0 T-GDI, ο 1.5 T-GDI έχει έτσι κι αλλιώς πολλαπλούς σύνδεσμους).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...