Τα 5 C-SUV βενζίνης που καίνε έως 5 lt/100km και δεν είναι plug in hybrid

Με τα μεσαία SUV να είναι η κορυφαία επιλογή για έναν οικογενειάρχη, πάμε να δούμε τις 5 επιλογές που χρησιμοποιούν κινητήρα βενζίνης, καίνε ελάχιστα και δεν χρησιμοποιούν plug-in υβριδική τεχνολογία.

  • -
  • -

Πλέον υπάρχουν αμέτρητες επιλογές στην SUV κατηγορία και όπως φαίνεται θα συνεχίσουν να πληθαίνουν, τουλάχιστον για όσο ακόμα το ενδιαφέρον του κόσμου βρίσκεται στα ύψη. Αυτό κάνει αρκετά δύσκολη την επιλογή του καταλληλότερου για τους επίδοξους αγοραστές ακόμη κι αν κοιτούν σε ένα πολύ κλειστό φάσμα τιμής.

Θέλοντας να βοηθήσουμε την κατάσταση, είπαμε να θέσουμε κάποιες παραμέτρους και να επιλέξουμε για εσάς 5 SUV. Όλα χρησιμοποιούν κινητήρα βενζίνης και για να βρεθούν στην παρακάτω λίστα πρέπει να καίνε το πολύ έως 5 lt/100km, χωρίς όμως τη βοήθεια plug-in hybrid τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουν αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία για να τα βοηθήσει, αλλά χρησιμοποιούν υβριδικά σύνολα για να μειώσουν την κατανάλωση. Πάμε να δούμε τα αποτελέσματα με αλφαβητική σειρά:

Kia Niro

1

Με μέση κατανάλωση της τάξης των 4,4 lt/100km και μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας χάρη στους πολύ χαμηλούς ρύπους (101 gr/km), το κόστος χρήσης μοιάζει μηδαμινό για το Kia Niro HEV. Διατίθεται ως full hybrid με 141 ίππους και με τιμή που ξεκινά από 33.690 €. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

Renault Arkana

2

Το Renault Arkana είναι το μοντέλο που έβαλε τη γαλλική μάρκα στο χάρτη των coupe SUV χάρη στην εντυπωσιακή του εμφάνιση, τους χώρους, τον εξοπλισμό και τα αποδοτικά υβριδικά κινητήρια σύνολα που προσφέρει. Στην πλήρως υβριδική έκδοση E-Tech 145 αποδίδει 145 ίππους και χρειάζεται μόλις 4,8 lt βενζίνης ανά 100 km. Φυσικά και εδώ τα Τέλη Κυκλοφορίας είναι μηδενικά χάρη στα 108 g/km CO2 και κοστολογείται στα 33.590 . Πατήστε εδώ για περισσότερα.

Renault Austral

3

Το γαλλικό SUV εκτός από πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο, στην έκδοση E-Tech 200 μπορεί να προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό μεταξύ απόδοσης και οικονομίας. Με 200 ίππους χαρίζει εξαιρετικές επιδόσεις ενώ παράλληλα καίει μόλις 4,6 lt/100km και έχει μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας χάρη στα 104 g/km CO2 που εκπέμπει. Η τιμή του είναι 45.700 €. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα το Tesla Model Y των 600 km - Δείτε τιμή

Toyota C-HR

4

Το C-HR αποτελεί ένα C-SUV που βρισκόταν στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας και με την νέα του εκδοχή σκοπεύει να πείσει ακόμη περισσότερους αγοραστές για την πληρότητα του πακέτου του. Το υβριδικό σύστημα κίνησης αποδίδει συνδυαστικά 140 ίππους, η κατανάλωση βάσει του ρεαλιστικού κύκλου μετρήσεων WLTP ορίζεται στα 4,8 lt/100 km και εκπέμπει μόλις 103 g/km, κάτι που το απαλλάσσει από τα Τέλη Κυκλοφορίας και του επιτρέπει καθημερινή είσοδο στον δακτύλιο. Ξεκινά από μόλις 29.300 €. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το φθηνότερο B-SUV στην Ελλάδα το 2024 - Καίει 5,5 lt/100km

Toyota Corolla Cross

5

Αν και βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με το C-HR και χρησιμοποιεί το ίδιο κινητήριο σύνολο 140 ίππων, το Corolla Cross αποτελεί την πιο συνειδητοποιημένη, ευρύχωρη και πρακτική επιλογή εκ των δύο. Ξεκινά από 30.760 € και προσφέρει κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 5 lt/100km, ενώ παράλληλα έχει χώρο αποσκευών που αγγίζει τα 425 lt, όταν το C-HR βρίσκεται κάτω από τα 390 lt. Φυσικά όπως και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της λίστα, έτσι κι αυτό δεν πληρώνει Τέλη Κυκλοφορίας. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...