Νέο Volkswagen Golf: Τα 3 στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει

Με αφορμή τα 50α γενέθλια του Golf, η Volkswagen λάνσαρε την αναβαθμισμένη του εκδοχή. Αυτά είναι τα τρία στοιχεία που ξεχωρίζουν στο αυτοκίνητο.

  • -
  • -

Το θρυλικό Golf γιορτάζει 50 χρόνια παρουσίας στην αγορά! Με αφορμή την επέτειο του γερμανικού best-seller, η Volkswagen αποκάλυψε τη νεότερη και αναβαθμισμένη εκδοχή του. Η έκδοση MK8.5 (για όσους εξακολουθούν να αναγνωρίζουν τις γενιές του Golf με αυτό τον τρόπο) δεν έχει σημαντικές αλλαγές όσον αφορά τη σχεδίαση του αμαξώματος. Οι αλλαγές είναι στοχευμένες και περιορίζονται στο νέο λογότυπο της Volkswagen, το οποίο μάλιστα είναι φωτιζόμενο, καθώς και τα νέας σχεφίαχης φωτιστικά σώματα LED. Επιπλέον, οι συστοιχίες των πίσω φώτων IQ.LIGHT 3D LED έχουν επίσης νέα σχεδίαση. Ποιες είναι οι τρεις σημαντικότερες αλλαγές και εν τέλει τα τρία στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει; 

Νέο σύστημα πολυμέσων και ChatGPT 

Το infotainment είναι καινούργιο, με νέο εξελιγμένο λογισμικό και φιλοξενείται σε μία νέα οθόνης αφής με διαγώνιο έως και 12,9’’. Μάλιστα, διαθέτει νέα εργονομικά ρυθμιστικά αφής για τον έλεγχο της θερμοκρασίας και της έντασης του ήχου. Νέος είναι και ο φωνητικός βοηθός, ο οποίος στο μέλλον θα ενσωματώνει το βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη chatbot ChatGPT! Η λειτουργία του μπορεί να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στη συνεχώς αυξανόμενη βάση δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης και οι επιβάτες θα μπορούν να αλληλοεπιδρούν με το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας τη φυσική γλώσσα.

Δείτε ακόμη: Μάθε τα πάντα για το νέο Volkswagen Golf

Ηλεκτρική αυτονομία έως 100 km! 

H νεότερη γενιά του Golf θα είναι διαθέσιμη σε δύο plug-in εκδοχές, με διαφορετική ονομαστική ισχύ, αλλά ηλεκτρική αυτονομία που θα αγγίζει τα 100 km! Η eHybrid θα έχει απόδοση 204 ίππους, ενώ η πιο… σκληροπυρηνική GTE θα αποδίδει 272 ίππους. Επιπλέον, και οι δύο εκδοχές θα είναι εξοπλισμένες με λειτουργία ταχείας φόρτισης DC. 

Δείτε ακόμη: Οι πρώτες εικόνες του νέου Volkswagen R! 

Δύο αμαξώματα, πληθώρα εκδόσεων και… GTi! 

Κόντρα στο ρεύμα της εποχής, το Golf θα εξακολουθήσει να πωλείται τόσο σε hatchback, όσο και station εκδοχή, για όσους αναζητούν ακόμα μεγαλύτερη ευρυχωρία και άνεση. Επιπλέον, θα είναι διαθέσιμο με μία υπερπλήρη γκάμα κινητήριων συνόλων, ξεκινώντας από το ήπιο υβριδικό (eTSI), τα plug-in υβριδικά (eHybrid και GTE) και τους υπερτροφοδοτούμενος βενζίνης (TSI). Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός, πως το Golf θα εξακολουθεί να προσφέρεται και στη θρυλική έκδοση GTi. Ο… «πατριάρχης» της κατηγορίας δεν θα μπει στο περιθώριο, αλλά θα συνεχίσει να χτίζει το μύθος, αποδίδοντας μάλιστα ακόμα μεγαλύτερη τιμή ισχύος. Συγκεκριμένα, το νέο GTi θα αποδίδει πλέον 20 περισσότερους ίππους, αγγίζοντας τους 265! Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια του 2024 θα παρουσιαστούν και άλλες εκδόσεις του Golf.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...