Επαναστατική γέφυρα καταργεί το μποτιλιάρισμα λόγω έργων [video]

Όταν γίνονται έργα όπως ασφαλτόστρωση ή επισκευές υπάρχει ταλαιπωρία, εκνευρισμός και καθυστερήσεις για τους οδηγούς, από το μποτιλιάρισμα που δημιουργείται. Μία γέφυρα βάζει τέλος σε όλα αυτά.

  • -
  • -

Τα μηχανήματα ρίχνουν νέα άσφαλτο, αφήνοντας μόνο μία λωρίδα για την κυκλοφορία, οπότε δημιουργείται ουρά χιλιομέτρων. Τα αυτοκίνητα είναι σχεδόν σταματημένα και όλοι οι οδηγοί είναι εκνευρισμένοι.

Πρόκειται για περιστατικό που έχει τύχει στους περισσότερους. Μία επαναστατική ιδέα από την Ελβετία έρχεται να λύσει μια για πάντα αυτό το πρόβλημα, εξασφαλίζοντας ότι θα γίνονται έργα χωρίς ταλαιπωρία των οδηγών, αλλά και χωρίς να πρέπει οι εργάτες να δουλεύουν νύχτα.

2-astra-bridge-kiniti-gefira-gefyra-elvetia

Η γέφυρα που κάνει παρελθόν τα προβλήματα

Πρόκειται για μια γιγαντιαία, κινητή γέφυρα, η οποία μπαίνει πάνω από το κομμάτι του δρόμου που πρέπει να γίνουν εργασίες. Με αυτόν τον τρόπο η κυκλοφορία συνεχίζεται από πάνω, απλά με μειωμένη ταχύτητα καθώς το όριο κατά τη διέλευση της γέφυρας είναι στα 60 km/h.

Δείτε ακόμα: Η πιο ξεχωριστή γέφυρα της Ελλάδας - Η άγνωστη ιστορία

Εκτός από την άνεση των οδηγών, η κινητή γέφυρα εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες εργασίες και για τους τεχνικούς που απασχολούνται στο έργο. Τους προστατεύει από τη σκόνη που θα σήκωναν τα αυτοκίνητα, αλλά και από τον ήλιο, την βροχή και οποιοδήποτε άλλο φυσικό φαινόμενο. Με αυτόν τον τρόπο οι τεχνικοί δεν χρειάζεται να δουλεύουν την νύχτα.

3-astra-bridge-kiniti-gefira-gefyra-elvetia

Πώς ονομάζεται η κινητή γέφυρα;

Η κινητή γέφυρα ονομάζεται ASTRA και είναι ευέλικτη. Μπορεί να έχει διαφορετικό μήκος ανάλογα με τις ανάγκες, αλλά και να κινείται ώστε να καλύπτει ανά πάσα στιγμή το κομμάτι στο οποίο γίνονται εργασίες.

Η πρώτη δοκιμή της γέφυρας ASTRA πραγματοποιήθηκε το 2022 σε αυτοκινητόδρομο στην Ελβετία. Όλα λειτούργησαν πολύ καλά και οι εργασίες κατασκευής από κάτω βελτιστοποιήθηκαν, αλλά προέκυψε ένα ζήτημα. Λόγω της απότομης κλίσης στην είσοδο και την έξοδο της γέφυρας δημιουργούνταν σκαλοπάτι-σαμαράκι σε σχέση με τον δρόμο, οπότε η ροή της κυκλοφορίας δεν ήταν τόσο ομαλή όσο περίμεναν.

4-astra-bridge-kiniti-gefira-gefyra-elvetia

Οι αλλαγές που έκαναν τέλεια την κινητή γέφυρα

Έτσι, οι μηχανικοί επέστρεψαν στο σχεδιαστήριο, συνεργαζόμενοι με εμπειρογνώμονες και ομίλους μεταφορών. Έδωσαν μικρότερη κλίση στις ράμπες της γέφυρας και έκαναν τις γωνίες πιο μικρές. Αυτή η κίνηση έκανε μεγάλη διαφορά, δημιουργώντας μια πιο ομαλή διαδρομή για όλα τα οχήματα.

Για να βεβαιωθούν ότι αυτή η αλλαγή θα ήταν λειτουργική, προχώρησαν σε δοκιμές με όλα τα είδη οχημάτων, από σπορ αυτοκίνητα έως μεγάλα φορτηγά. Όλα τα οχήματα διέσχισαν τη γέφυρα ASTRA με 60 km/h χωρίς προβλήματα. Αυτό αποδεικνύει ότι η γέφυρα ASTRA είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την πρόκληση να διατηρήσει τους αυτοκινητόδρομους ομαλούς και ασφαλείς, χωρίς τους συνηθισμένους πονοκεφάλους της κυκλοφορίας όσο γίνονται έργα.

In Switzerland, a mobile overpass bridge is used to carry out road work without stopping traffic
byu/ExactlySorta inDamnthatsinteresting

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...