Αυτό είναι το νέο Volkswagen Golf – Έχει και ChatGPT

Η Volkswagen παρουσίασε με κάθε επισημότητα το αναβαθμισμένο Golf, το οποίο εξοπλίζεται με infotainment επόμενης γενιάς, έξυπνο φωνητικό βοηθό IDA και ChatGPT.

  • -
  • -

Το ανανεωμένο Mk8.5 Golf είναι γεγονός. Στο πλαίσιο των 50ων γενεθλίων του, η Volkswagen αποκάλυψε το μοντέλο δίνοντας στη δημοσιότητα τις βασικές πληροφορίες, αλλά και πότε θα ανοίξουν οι παραγγελίες.  

golf

Το ανανεωμένο Golf δεν προβάλλει ρηξικέλευθες αλλαγές σχεδιαστικά. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα φρεσκάρισμα, με τη μάσκα να φέρει νέους προβολείς LED και μια φωτεινή μπάρα. Το σήμα επίσης φωτίζεται, ενώ τα πίσω φώτα είναι τρισδιάστατα.

Ψηφιακές οθόνες και ψηφιακός βοηθός

Στο εσωτερικό, τη διαφορά κάνει το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με διαισθητική φιλοσοφία λειτουργίας και ευκρινέστερες οθόνες. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι 10,2 ιντσών, ενώ η κεντρική οθόνη10,4 έως 12,9 ιντσών, ανάλογα την έκδοση. Το μενού είναι πιο γρήγορο και αποτελεσματικό, ενσωματώνει πληθώρα εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένου του ChatGPT, με τους διακόπτες αφής να φωτίζονται.

golf

Ο ψηφιακός βοηθός IDA αλληλεπιδρά με την τεχνητή νοημοσύνη του ChatGPT, δίνοντας τη δυνατότητα σε οδηγό και επιβάτες να χρησιμοποιήσουν φυσική γλώσσα για τον έλεγχο του κλιματισμού, του συστήματος πλοήγησης και άλλων λειτουργιών, αλλά και να έχουν πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες, όπως την πρόγνωση του καιρού.

golf

Όσο για τον εξοπλισμό, η Volkswagen έχει προικίσει το αναβαθμισμένο Golf με κάθε λογής σύστημα, κάνοντας τις μετακινήσεις πιο εύκολες και, κυρίως ασφαλείς. Στις τεχνολογίες, ξεχωρίζουν το βελτιωμένο Park Assist Plus που ανιχνεύει μόνο του τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης και παρκάρει αυτόματα, αλλά και το Park Assist Pro που διατίθεται πρώτη φορά στο Golf, επιτρέποντας στους οδηγούς να καθοδηγούν το όχημα από το smartphone.

Ηλεκτρική αυτονομία 100 km

Τα κινητήρια σύνολα του γερμανικού hatchback αποτελούνται από τον 1.5 TSI των 115 ίππων και τον 1.5 eTSI απόδοσης 150 ίππων, το δίλιτρο turbo με τους 204 ίππους και 265 ίππους στην έκδοση GTI, αλλά και τους εξελιγμένους diesel στην εκδοχή 2.0 TDI με 115 και 150 ίππους.

golf

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στους plug-in hybrid, με τον 1.5 TSI eHybrid να αποδίδει 204 ίππους στο Golf eHybrid και 272 ίππους στην έκδοση GTE. Η μπαταρία χωρητικότητας 19,7 kWh παρέχει αυτονομία 100 km αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, με τη συνολική αυτονομία σύμφωνα με τη VW να αγγίζει τα 1.000 km.

Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει με ισχύ έως και 11 kW με εναλλασσόμενο ρεύμα (ΑC) και έως 50 kW σε συνεχές (DC), ολοκληρώνοντας τη διαδικασία από το 10 στο 80% σε περίπου 20 λεπτά.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα Volkswagen με τιμή από 10.000 έως 12.000 ευρώ

Οι παραγγελίες για το Mk8.5 Golf θα ανοίξουν σύμφωνα με τους Γερμανούς τις επόμενες εβδομάδες. Περισσότερα στοιχεία για τις προδιαγραφές, τον ακριβή χρόνο λανσαρίσματος και φυσικά τις τιμές θα δοθούν το επόμενο διάστημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...