To καράβι γίγας – Μεταφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα της BYD

O «Εξερευνητής No.1» χωράει χιλιάδες αυτοκίνητα και αρνείται να πάρει οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρικό εκτός από τα μοντέλα της πρώτης σε πωλήσεις κινεζικής μάρκας.

  • -
  • -

Πέρυσι, η Κίνα έγινε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας οχημάτων παγκοσμίως και η αυτοκινητοβιομηχανία της ακόμη αναπτύσσεται. Αυτόν τον μήνα, το πρώτο κινεζικής κατασκευής φορτηγό πλοίο που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για μεταφορά οχημάτων ξεκίνησε το πρώτο του ταξίδι και κατευθύνεται προς την Ευρώπη.

Το BYD Explorer No.1 μπορεί να μεταφέρει έως και 7.000 οχήματα και, όπως υποδηλώνει το όνομα, αποτελεί ιδιοκτησία της μεγαλύτερης κατασκευάστριας ηλεκτρικών στην Κίνα, την BYD. Το φορτηγό πλοίο βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Zodiac Maritime Ltd. και κατασκευάστηκε από την International Marine Containers Group Co.

Το πλοίο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της αναπτυξιακής στρατηγικής της BYD. Παρά το ότι ξεπέρασε τις πωλήσεις της Tesla σε πωλήσεις ηλεκτρικών κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023, η BYD παρέμεινε ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως για ολόκληρο το 2023.

Δείτε ακόμη: BYD ATTO 3: Το δοκιμάζουμε πρώτοι στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο του σχεδίου της να γίνει νούμερο 1, θα επεκτείνει τις πωλήσεις της στο εξωτερικό και επιχειρεί να εισχωρήσει σε μεγάλες αγορές αγοράς, όπως η Ευρώπη, όπου το BYD Explorer Νο.1 κατευθύνεται στο παρθενικό του ταξίδι. Το πλοίο ξεκίνησε από το Longkou, μια πόλη-λιμάνι στη βορειοανατολική Κίνα, και σταμάτησε στο Yantai στις 9 Ιανουαρίου. Τώρα κατευθύνεται προς το Shenzen, όπου έχει την έδρα της BYD, και από εκεί για την Ευρώπη.

Κατά ειρωνικό τρόπο, μόλις το πλοίο φτάσει στη Γηραιά Ήπειρο, η BYD θα έχει να αντιμετωπίσει μερικά προβλήματα. Η ανάπτυξη της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας ώθησε τις κυβερνήσεις της Ευρώπης να αυξήσουν τόσο την επιδότηση της δικής τους βιομηχανίας, αλλά ταυτόχρονα και τους δασμούς κατά των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ωστόσο, η κυκλοφορία του BYD Explorer Νο.1 έφτασε σε μια σημαντική στιγμή για την μάρκα. Οι Financial Times αναφέρουν ότι η έλλειψη πλοίων - η οποία προέρχεται από την απόφαση διάλυσης παλαιότερων πλοίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας - έχει οδηγήσει σε αύξηση των τιμών ναύλωσης, αυξάνοντας το κόστος εξαγωγής.

Δείτε ακόμη: Η BYD «βάζει φωτιά» στην Ευρώπη με επένδυση-μαμούθ

Το BYD Explorer No.1 έχει αυτονομία 15.800 ναυτικών μιλίων και χρησιμοποιεί, εν μέρει, φυσικό αέριο, το οποίο λέγεται ότι είναι πιο οικολογικό από το καύσιμο που χρησιμοποιούν παραδοσιακά τα φορτηγά πλοία.

Πηγή φωτογραφίας: carscoops

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...