Η BYD «βάζει φωτιά» στην Ευρώπη με επένδυση-μαμούθ

Η BYD είναι ένας γίγαντας της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία τελευταία κάνει τολμηρές κινήσεις και στην Ευρώπη. Πώς σκοπεύει να φτάσει στην κορυφή;

  • -
  • -

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την ευρωπαϊκή αγορά, με σκοπό να κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στις πέντε πρώτες σε πωλήσεις μάρκες. Για να πετύχει αυτόν το στόχο, η BYD ανακοίνωσε μία τεράστια επένδυση η οποία θα υλοποιηθεί μέσω της κατασκευής μιας νέας μονάδας συναρμολόγησης αυτοκινήτων στην Ουγγαρία, η οποία θα έχει την ικανότητα να παράγει 200.000 οχήματα ετησίως.

Η BYD είναι ήδη η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, με μερίδιο αγοράς 11% και έχει την κορυφαία θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει πετύχει ακόμα τα ίδια επίπεδα πωλήσεων εκτός Κίνας. Η παρουσία της στην Ευρώπη είναι σχετικά μικρή, με πωλήσεις 13.250 οχημάτων έως τον Νοέμβριο του 2023, πετυχαίνοντας μερίδιο αγοράς 0,1%.

2-byd-atto-3

Μερικές από τις κινήσεις που θα κάνει η BYD στην Ευρώπη

Ο επικεφαλής της BYD Ευρώπης, ο Brian Yang, δήλωσε ότι η εταιρεία στοχεύει να μπει μέσα στην επόμενη πενταετία στην πεντάδα των κορυφαίων πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη. Για να επιτύχει αυτό το στόχο, η BYD έχει τρεις βασικούς πυλώνες:

1. Εγκατάσταση εργοστασίου στην Ουγγαρία: Η εγκατάσταση εργοστασίου στην Ουγγαρία θα επιτρέψει στην BYD να μειώσει το κόστος παραγωγής και να αποφύγει πιθανές δασμολογικές επιβαρύνσεις. Αυτό θα της δώσει τη δυνατότητα να προσφέρει πιο ανταγωνιστικές τιμές και να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Δείτε ακόμα: Ποιο αυτοκίνητο έχει χορδές στην πόρτα για να παίζεις μουσική; [video]

2. Προσθήκη Plug-in Hybrid μοντέλων: Η BYD θα εισάγει στην ευρωπαϊκή αγορά μια σειρά από plug-in hybrid μοντέλα, τα οποία θα προσελκύσουν πελάτες που αναζητούν οχήματα με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων αλλά και μεγαλύτερη αυτονομία.

3. Αύξηση της προσφοράς οικονομικότερων μοντέλων: Η BYD έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προσθέσει στην γκάμα της πιο οικονομικά μοντέλα, με τιμές κάτω των 20.000 ευρώ. Αυτό θα διευρύνει την προσβασιμότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας σε ευρύτερο κοινό.

byd-dolphin

Η BYD έχει βάλει μπροστά ένα φιλόδοξο σχέδιο για να κατακτήσει την ευρωπαϊκή αγορά. Η επένδυση στην Ουγγαρία, η επέκταση της γκάμας των μοντέλων της και η προσφορά πιο ανταγωνιστικών τιμών, είναι μερικά από τα βήματα που η εταιρεία ακολουθεί για να πετύχει τους στόχους της. Αν τα καταφέρει, η BYD θα γίνει μια από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη, με σημαντικό μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η μάχη της BYD με την Tesla

Η μεγαλύτερη απόδειξη πως η BYD βρίσκεται σε φάση αλματώδους ανάπτυξης, είναι ότι συγκρίνεται πολύ συχνά με την Tesla, την εταιρεία-ηγέτη στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, καθώς η μάχη των πωλήσεων ανάμεσά τους είναι αμφίρροπη.

byd-seal

Συγκεκριμένα, η BYD πούλησε περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Tesla στο τέταρτο τρίμηνο του 2023, αν και η αμερικανική μάρκα τα κατάφερε καλύτερα όσον αφορά το σύνολο του 2023. Φυσικά, τα παραπάνω ισχύουν όταν η κουβέντα γίνεται αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Δεδομένου ότι η BYD παράγει και μοντέλα με θερμικούς κινητήρες, οι συνολικές της πωλήσεις, αναμενόμενα, είναι περισσότερες από την Tesla.

Με τις παραπάνω επενδύσεις η BYD στοχεύει να συνεχίσει την έντονα ανοδική πορεία που έχει μέχρι σήμερα. Βέβαια η είσοδος στην πρώτη πεντάδα της Ευρώπης δεν είναι εύκολη, όμως έχουμε δει ότι οι κινεζικές μάρκες γενικότερα, αλλά και η BYD ειδικότερα, μπορούν να πετύχουν εκπληκτικά πράγματα, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...