BYD: Τι σημαίνει το όνομα της κινέζικης μάρκας; Δεν είναι αυτό που νομίζεις!

Το “Build Your Dreams” είναι η… επίσημη εκδοχή. Όμως, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία που αποκαλύπτει ότι παλαιότερα, το BYD σήμαινε κάτι άλλο!

  • -
  • -

Τα αυτοκίνητα της BYD έχουν αρχίσει να πωλούνται στη χώρα μας. Η κινέζικη μάρκα ξεχωρίζει για την τεχνολογία που ενσωματώνει στα μοντέλα της, τους αποδοτικούς κινητήρες και την υψηλή αυτονομία τους, καθώς στην Ελλάδα εισάγονται αποκλειστικά τα ηλεκτρικά της. Σύμφωνα με τη φίρμα, το όνομά της σημαίνει “Build Your Dreams”, όμως υπάρχει μια ιστορία που λέει ότι στο ξεκίνημα της εταιρείας, τα τρία αυτά γράμματα σήμαιναν κάτι άλλο. Πώς ξεκίνησε όμως η μάρκα και ποιο ήταν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε ως το… μοντέλο αναφοράς, όταν ακόμη σχεδίαζε τα πρώτα της βήματα;

Η ιστορία με το… αστέρι!

Για πολλούς, η Mercedes-Benz S-Class είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Το χαρακτηρίζουν ως «άρτιο» και εξελιγμένο στο κορυφαίο επίπεδο, για τον κάθε πιθανό τομέα. Ο Wang Chuanfu, ιδρυτής της BYD, μάλλον συγκαταλέγεται ανάμεσά τους, καθώς ένα πρωί εμφανίστηκε μπροστά στην πύλη της εταιρείας του (πολύ πριν εξελιχθεί στον σημερινό κολοσσό) με μια μαύρη, απαστράπτουσα S-Class. Ζήτησε σε όλο το τμήμα R&D να βγει έξω και να τους μιλήσει, μπροστά στο ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο. Τότε, τους είπε αφοπλιστικά «διαλύστε το» και… κανείς δεν αντέδρασε. «Μα, είναι το αυτοκίνητό σας» είπε κάποιος. «Και ολοκαίνουργιο», συμπλήρωσε ένας άλλος εργαζόμενος!

Δείτε ακόμη: Η BYD στην Ελλάδα - Οι τιμές των μοντέλων της

Τότε, ο Wang Chuanfu έβγαλε τα κλειδιά του από την τσέπη και έκανε μια χαρακιά στο αυτοκίνητο, από το πίσω φανάρι μέχρι το μπροστινό φτερό. «Τώρα λοιπόν δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην το κάνουμε κομμάτια», είπε και πέταξε τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο καπό. Δεν γνωρίζουμε τελικά αν όντως έκανε κομμάτια την συγκεκριμένη S-Class, όμως αυτή ήταν η αρχή για την BYD. Και ο ίδιος ο Wang Chuanfu είχε πει σε συνέντευξή του ότι αρχικά, το όνομα BYD σήμαινε “Bring Your Dollars (φέρτε μας τα λεφτά σας, σε ελεύθερη μετάφραση) και όχι το “Build Your Dreams που επικοινωνεί σήμερα ο κολοσσός από την Κίνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...