Σε ποιον υπουργό πήραν το δίπλωμα οδήγησης για 1 μήνα; Δείτε τι έκανε

Σε κάποιες χώρες το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», δεν έχει καμία αξία. Η αστυνομία δεν λογαριάζει αν είσαι υπουργός ή ο οδοκαθαριστής και ο νόμος ισχύει για όλους.

  • -
  • -

Στην Ελλάδα, συνήθως οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνοδεύονται από αστυνομικούς. Οπότε, ακόμη κι αν κάνουν κάποια παράβαση, πολύ δύσκολα κάποιος θα τους βεβαιώσει κλήση. Αντίθετα, σε ορισμένες χώρες, ακόμη και αν είσαι ο υπουργός Οικονομικών, δεν την γλυτώνεις.

Για παράδειγμα, στην Αυστρία, ο «τσάρος» της οικονομίας, Μάγκνους Μπρούνερ, αναγκάστηκε να παραδώσει το δίπλωμα οδήγησης, αφού εντοπίστηκε να έχει υπερβεί το όριο ταχύτητας. Συγκεκριμένα, ο υπουργός, κινούνταν με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο με ταχύτητα 130 km/h, σε περιοχή όπου το όριο ήταν 80 km/h.

ypoyrgos

Η αστυνομία τον σταμάτησε άμεσα, του βεβαίωσε το ανάλογο πρόστιμο και του αφαίρεσε το δίπλωμα οδήγησης για 1 μήνα, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος.

Ζήτησε συγνώμη ο υπουργός

Το υπουργείο Οικονομικών της Αυστρίας επιβεβαίωσε το γεγονός, αναφέροντας: «Καθ’ οδόν προς ένα προσωπικό ραντεβού, ο υπουργός Οικονομικών Μάγκνους Μπρούνερ δεν έδωσε προσοχή σε προσωρινό όριο ταχύτητας. Ο υπουργός εκφράζει τη λύπη του για το περιστατικό και ζητάει συγγνώμη».

Δείτε ακόμη: Υπερβολική ταχύτητα: Όλα τα πρόστιμα που ισχύουν στην Ελλάδα

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, οι υπουργοί στην Αυστρία διαθέτουν οδηγούς που τους μεταφέρουν στα επίσημα ραντεβού, αλλά τους επιτρέπεται να οδηγούν και οι ίδιοι τα υπηρεσιακά οχήματά τους. Το αυτοκίνητο που έχει ο κύριος Μπρούνερ είναι μάρκας BMW. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...