Διόδια-Ελλάδα: Οι δύο αυτοκινητόδρομοι που δεν προχώρησαν σε αυξήσεις το 2024

Με τις αυξήσεις στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους να έχουν ήδη εφαρμοστεί από 1 Ιανουαρίου, δες ποιοι διατήρησαν τον ίδιο τιμοκατάλογο.

  • -
  • -

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι τιμές σε μεγάλο αριθμό σταθμών διοδίων της χώρας αυξήθηκαν. Οι ποσοστιαίες αλλαγές αγγίζουν έως και το 7,6%, ενώ τόσο την 1η Ιανουαρίου του 2025, αλλά και του 2026, θα έχουμε ακόμη δυο αυξήσεις της τάξεως του 2% η κάθε μία. Από το κύμα αυξήσεων των τιμών, μόλις δύο αυτοκινητόδρομοι έμειναν απ’ έξω, διατηρώντας τον ίδιο τιμοκατάλογο που είχαν και το 2023.

Πρόκειται αρχικά για την Αττική Οδό, η οποία διατήρησε το κόστος διέλευσης στα 2,80 €, ενώ τις ίδιες τιμές κράτησε και η Εγνατία Οδός. Ο λόγος για τον οποίο η τελευταία εξαιρείται από τις αυξήσεις που ισχύουν από 1 Ιανουαρίου είναι διότι πρόκειται για κρατικό οργανισμό που υπόκειται σε διαφορετικό ΦΕΚ από τις ιδιωτικές εταιρείες που διαχειρίζονται τις υπόλοιπες εθνικές οδούς.

Δείτε ακόμη: Kia Sportage: Φθηνότερο κατά 1.500 ευρώ στην Ελλάδα - Δείτε τις νέες τιμές

Θυμίζουμε πως οι φετινές αλλαγές αύξησαν το συνολικό κόστος μετακίνησης από την πρωτεύουσα έως διάφορους προορισμούς σε όλη την επικράτεια με τις διαφοροποιήσεις να κυμαίνονται από μόλις 80 λεπτά του ευρώ (βλέπε Αθήνα – Πάτρα: από 11,80 € σε 12,60 €), έως και 2,75 € (βλέπε Αθήνα – Ιωάννινα από Γέφυρα Ρίου – Αντίρριου: από 38,25 € σε 41 €).

Δείτε ακόμη: Θέλουν να βάλουν διόδια στον Κηφισό - Ποιοι αντιδρούν;

Πατήστε εδώ για να δείτε τις τιμές του συνολικού ταξιδιού για περισσότερους προορισμούς, αλλά και τις νέες τιμές όλων των σταθμών διοδίων αναλυτικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...