Τι συμβαίνει με τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης – Τίθεται θέμα στατικότητας;

Με έκτακτο ψήφισμα του ο Δήμος Κηφισιάς ζητά άμεσα απαντήσεις στο καίριο ερώτημα της στατικότητας και της επικινδυνότητας της γέφυρας Βαρυμπόμπης.

  • -
  • -

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς που συνεδρίασε στις 28 Φεβρουαρίου διατύπωσε για πολλοστή φορά την αντίρρησή του και την αδιαπραγμάτευτη διαφωνία του στην τοποθέτηση κάθε μορφής διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, λόγω της σοβαρότατης επιβάρυνσης που θα προκληθεί στην πόλη, καθώς και στους όμορους δήμους.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιας-Νέας Ερυθραίας-Εκάλης

«Επισημαίνουμε την υπ’αρ. 415/2023 προηγούμενη απόφαση – Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία γινόταν αναφορά στην άκαρπη έλευση των 45 ημερών από την αποστολή του υπ’αρ. 42368/25-10-2023 εγγράφου του τ. Δημάρχου κ. Θωμάκου προς τον Υφυπουργό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κο Ταχιάο για την χορήγηση στοιχείων για την στατική επάρκεια της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην εκτίμηση ότι η επίκληση της επικινδυνότητας της γέφυρας Βαρυμπόμπης, δεν είχε άλλο έρεισμα παρά μόνο να αποτελέσει την αφορμή για την εφαρμογή των διοδίων.

Κατόπιν τούτου ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας και Εκάλης διατυπώνει για άλλη μία φορά την αντίρρησή του και την αδιαπραγμάτευτη διαφωνία του στην τοποθέτηση κάθε μορφής διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, λόγω της σοβαρότατης επιβάρυνσης που θα προκληθεί στην πόλη μας καθώς και στους όμορους δήμους».

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Νίκος Ταχιάος, σε συνέντευξη Τύπου τον Οκτώβριο του 2023, είχε δηλώσει ότι η γέφυρα στη Βαρυμπόμπη είναι πλέον μια γερασμένη υποδομή και σε σχετικές μελέτες έχουν καταγραφεί δομικά ζητήματα που επηρεάζουν την υγεία της γέφυρας.

Είχε διευκρινίσει ωστόσο, ότι η γέφυρα δεν κινδυνεύει να πέσει, εξηγώντας ότι έχουν  δρομολογηθεί οι απαραίτητες παρεμβάσεις, καθώς βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου είναι να προχωρήσει άμεσα σε τομές ώστε να δοθεί οριστική λύση στο θέμα.

Σε ότι αφορά την κατασκευή πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Αγιο Στέφανο, καθώς και των μετωπικών διοδίων στην έξοδο προς Χαλκίδα, το υπουργείο Υποδομών τηρεί σιγήν ιχθύος.

Δείτε ακόμα: Η διάσημη γέφυρα της Αθήνας με το γαλλικό όνομα

Όπως προκύπτει όμως, το υπουργείο έχει ήδη καταβάλλει σε αποζημιώσεις στη Νέα Οδό 91,6 εκατ. ευρώ για τη μη λειτουργία των τριών σταθμών. Το «πάγωμα» των τριών σταθμών αποφασίστηκε το 2017 με μυστική συμφωνία ανάμεσα στον παραχωρησιούχο και το Δημόσιο, η οποία ανανεώθηκε το 2021 έως το τέλος του 2024.

Μήπως κοντοζυγώνει η ώρα, από το 2025 ίσως, που θα δούμε σταθμούς διοδίων και στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης; Τίποτα δεν είναι πλέον απίθανο…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...