Θα δίνατε λεφτά για να σωθείτε από το μποτιλιάρισμα; Κάποιοι το έκαναν!

Η κίνηση στο Πεκίνο των 21+ εκατ. κατοίκων είναι τόσο δύσκολη που κάποιοι έβαζαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να σωθούν… από το μποτιλιάρισμα.

  • -
  • -

Το Πεκίνο δεν είναι μόνο μία από τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου αλλά και μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες! Οι 21+ εκατ. κάτοικοι του, καλούνται καθημερινά να επιβιώσουν από έναν… Γολγοθά.

Από ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για την ακρίβεια ατμοσφαιρικής ρύπανσης και κυκλοφοριακού χάους. Κι αν για το πρώτο φλέγον θέμα η λύση στο πρόβλημα είναι αρκετά περίπλοκη, σε ότι αφορά την κίνηση στους δρόμους κάποιοι, έδωσαν μια λύση.

60 $ και… καθαρίσατε!

Η εταιρεία «Dingding Yueche» προσλάμβανε άτομα με μοτοσυκλέτες προκειμένου να μεταβούν στους «εγκλωβισμένους» οδηγούς στους δρόμους του Πεκίνου και να τους μεταφέρουν πολύ πιο γρήγορα στον προορισμό τους.

Ένα ακόμη άτομο της εταιρείας, παραλάμβανε το όχημα του πελάτη και υποχρεούνταν να το μεταφέρει στον προορισμό του. Η συγκεκριμένη υπηρεσία κόστιζε μίνιμουμ 60 $, κοντά στα 400 γιουάν και ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια με τους καλύτερους οιωνούς.  

Ωστόσο, η δράση της υπηρεσίας αυτής διακόπηκε άξαφνα εξαιτίας θεμάτων ασφαλείας. Οι πελάτες ανησυχούσαν ότι ο άγνωστος που έρχεται να παραλάβει το όχημα τους μπορεί να τους το κλέψει, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις σημειώθηκαν και πολλά τρακαρίσματα που βάραιναν προφανώς τις πλάτες των ιδιοκτητών των οχημάτων.

Δείτε ακόμα: Τι είναι το φαινόμενο του μπουκαλιού και πώς προκαλεί μποτιλιάρισμα στον Κηφισό;

Επιπλέον, καταγράφηκαν και κάμποσα τροχαία, με τους οδηγούς των μοτοσυκλετών, που στην προσπάθεια τους να μεταφέρουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στο προορισμό τους τους πελάτες, τράκαραν ή έπεφταν από τη μοτοσυκλέτα με αποτέλεσμα να τραυματίζονται οι αναβάτες και να μηνύουν την εταιρεία.  

Το concept ή ιδέα εάν προτιμάτε καλύτερα του «απεγκλωβισμού» από την κίνηση των οδηγών δεν ήταν κακή. Η υλοποίηση ήθελε προφανώς πολύ περισσότερη δουλίτσα…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...