Αστυνομία: Σηκώνει drones πάνω από την Αθήνα – Δείτε για ποιον λόγο [video]

Αν δείτε drones να κυκλοφορούν πάνω από τους δρόμους της Αθήνας μην εκπλαγείτε. Τα έχει σηκώσει η αστυνομία για να ελέγχει την κυκλοφορία.

  • -
  • -

Με το κυκλοφοριακό να αποτελεί άλυτο πρόβλημα, η αστυνομία αναζητεί νέους τρόπους για να μπορέσει να ελέγχει πιο άμεσα τι συμβαίνει στους δρόμους. Μια λύση είναι η χρήση drones, προκειμένου τα αρμόδια όργανα να λαμβάνουν ολοκληρωμένη εικόνα στις βασικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας και να παρεμβαίνουν στοχευμένα για την ταχύτερη αποσυμπίεση όπου δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

drones

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα λειτουργούν κεντρικά από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων Παρακολούθησης Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) της Τροχαίας, απ’ όπου γίνεται και ο συντονισμός των δυνάμεων της Τροχαίας για όλη την Αττική.

Με τη χρήση των drones, η Τροχαία θα μπορεί να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τι συμβαίνει στους κεντρικούς δρόμους και ειδικότερα στις μεγαλύτερες λεωφόρους, όπου παρατηρείται συνεχές κυκλοφοριακό, όπως σε Κηφισό, Κατεχάκη, Κηφισίας, Συγγρού, Μεσογείων, Αλεξάνδρας και άλλες. 

astynomia

Δείτε ακόμη: Μαύρο κουτί στα αυτοκίνητα - Υποχρεωτικό από τον Ιούλιο του 2024

Τα drones είναι ήδη έτοιμα και σύντομα θα τεθούν στην υπηρεσία της Τροχαίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, θα συνεισφέρουν σημαντικά στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που επικρατεί τις ώρες αιχμής σε ορισμένους δρόμους της Αττικής, μειώνοντας τον χρόνο των οδικών μετακινήσεων και παράλληλα καθιστώντας ασφαλέστερο το οδικό δίκτυο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...