Θεσσαλονίκη: Οι 6 τρόποι που θα σώσουν την πόλη από το κυκλοφοριακό χάος

Έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου Fly Over, αυτές οι έξι πρόσθετες παρεμβάσεις έχουν ως στόχο να αμβλύνουν τις επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό της πόλης.

  • -
  • -

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο Θεσσαλονίκης και στην οποία συμμετείχαν η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές Νίκος Ταχιάος και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Κωνσταντίνος Μαγουλάς, το Fly Over, δεν είναι ένα ακόμη έργο για την πόλη αλλά ένα απαραίτητο έργο πνοής.

Και αυτό γιατί από τη νέα περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης θα μπορούν να διέρχονται – χωρίς διόδια – 10.000 οχήματα ανά ώρα, όταν σήμερα διέρχονται 5.000 οχήματα, ενώ, παράλληλα, αυξάνεται το επίπεδο οδικής ασφάλειας και μειώνεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Οι 6 παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν

  • Εκπόνηση μελετών εφαρμογής για την άμβλυνση των επιπτώσεων στην πόλη υπό τον Συντονισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
  • Εκμίσθωση τμημάτων του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου για την εξασφάλιση διαδρόμου για τα ασθενοφόρα προς τα Νοσοκομεία 424 και Παπαγεωργίου.
  • Ανάθεση αρμοδιοτήτων στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ για τη λειτουργία της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Κ5 (Νοσοκομείο Παπαγεωργίου) έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Κ12 (σύνδεση με Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μουδανιών).
  • Απόδοση χώρων της ΓΑΙΑΟΣΕ και της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κατασκευή υπαίθριων χώρων στάθμευσης.
  • Περιοδική και συστηματική ενημέρωση των φορέων σχετικά με την εξέλιξη του έργου, στο πλαίσιο του Συντονιστικού Οργάνου.
  • Ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΟΑΣΘ, με λεωφορεία και προσωπικό.

Δείτε ακόμα: Αποζημίωση διεκδικεί ο εργολάβος του FlyOver για την 5μηνη παράταση των έργων

Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα είναι σε διαρκή παρακολούθηση της κατάστασης, ούτως ώστε εάν χρειαστεί, να προχωρήσει και σε πρόσθετες παρεμβάσεις, ανάλογα με την πορεία και τη δυναμική των επιπτώσεων υλοποίησης αυτού του σημαντικού για την πόλη έργου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...