Θεσσαλονίκη: Πουλούσαν αυτοκίνητα εικονικά και εισέπρατταν προκαταβολές

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου σε 5 Έλληνες οι οποίοι έβγαζαν χρήματα από εικονικές πωλήσεις αυτοκινήτων.

  • -
  • -

Ακόμα μια σπείρα ή εγκληματική οργάνωση εάν προτιμάτε καλύτερα, έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ! Οι δράστες δημοσίευαν στο διαδίκτυο ψευδείς αγγελίες πώλησης αυτοκίνητων καταφέρνοντας να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους αγοραστές!

Πουλούσαν αυτοκίνητα εικονικά και έπαιρναν τις προκαταβολές

Μέχρι στιγμής, το τμήμα Ασφαλείας Ωραιοκάστρου, έχει στα χέρια του τις μαρτυρίες τριών παθόντων οι οποίοι κατέβαλλαν ως προκαταβολή στη σπείρα περισσότερα από 8.000 ευρώ για την υποτιθέμενη αγορά κάποιου αυτοκινήτου.

Από τις αστυνομικές έρευνες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε Έλληνες, τέσσερις γυναίκες και ένας άντρας, ηλικίας από 28 έως 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, κατά περίπτωση, για απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και απλή συνέργεια σε απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Επιπρόσθετα, με το πρόσχημα ηλεκτρονικής επένδυσης χρημάτων, μία 40χρονη από τους δράστες προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να αποσπάσει χρήματα από υποψήφιο επενδυτή, ενώ 42χρονη δράστιδα μέσω ιστοσελίδας πώλησης υποδημάτων που είχε δημιουργήσει η ίδια, απέστειλε σε παθόντα προϊόν κατώτερης ποιότητας σε σχέση με αυτό που παρήγγειλε.

Δείτε ακόμα: Η συμμορία των 11 με τα Porsche, BMW, Mercedes και Range Rover

Οι αστυνομικές αρχές θα συνεχίσουν τις έρευνες εις βάθος καθώς οι κατηγορούμενοι ενδέχεται να έχουν προχωρήσει στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με επιχειρησιακή δομή και διαρκή δράση, με σκοπό την τέλεση των κακουργηματικών πράξεων της απάτης και της πλαστογραφίας. Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...